KMÜ’DE BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNE ORYANTASYON EĞİTİMİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) eğitime yeni başlayan öğrenciler için düzenlenen oryantasyon eğitimi tamamlandı.

Üniversiteye 2017-2018 akademik yılında kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerine yönelik eğitimlerde KMÜ Genel Sekreterlik, Sağlık, Kültür ve Spor Daire, Kütüphane ve Dokümantasyon, Bilgi İşlem ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlıkları tarafından öğrencilere üniversitede sunulan hizmetler ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilerin üniversite ve yerleşke yaşamına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, üniversitenin yapısına ve olanaklarına hızla adapte olmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen eğitimlerde öğrencilere genel bilgilerin yanı sıra eğitim-öğretim süreçleri, öğrenci değişim programları, disiplin yönetmeliği, kredi ve burs işlemleri ile kütüphane, sağlık, kültür ve spor hizmetleri hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

Öğrencilere ayrıca üniversite eğitim süreçlerinde özgürlükleri, sorumlulukları ve hakları da hatırlatılarak yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olması temennileri ile oryantasyon eğitimleri sona erdi.