UNİKOP ENERJİ ÇALIŞTAYI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yapılacak UNİKOP Enerji Çalıştayı için hazırlıklar devam ediyor.

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (KOP) ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) destekleriyle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öncülüğünde düzenlenecek olan çalıştay, Karaman'da 07 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Çalıştaya tam metin gönderimi için son tarih ise 24 Kasım 2017.

KOP Bölgesinin, sahip olduğu enerji kaynakları ve enerji çeşitliliği ile ülkemiz ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, çalıştayda ‘Enerji ve Çevre, Enerji ve Ekonomi, Enerji Sistemleri’ gibi farklı tematik konuların ele alınacağını belirterek şöyle konuştu: “UNİKOP Enerji Çalıştayı’nın temel amacı, başta KOP Bölgesi olmak üzere ülkemizin enerji kaynaklarını araştırmak, enerji verimliliği konusundaki araştırmalara ışık tutmak, enerji ile ilgili temel stratejilerin belirlenmesine katkı sağlamak ve mevcut sorunlar hakkında çözüm önerileri geliştirmektir. Enerji kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması hem bölge hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu bağlamda başta bölge üniversiteleri olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeydeki akademisyenler ve araştırmacıları  çalıştayımıza katkı sunmaya davet ediyorum. Enerji sektöründe on yıl içerisinde Türkiye'de lider il olması beklenen Karaman'da böylesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. Organizasyonun gerek ilimiz ve üniversitemiz gerekse bölgemiz ve ülkemiz adına faydalı olacağını ümit ediyorum."

Çalıştay ile ilgili detaylı bilgiye http://kopenerjicalistayi.kmu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.