GÜZELLİK YARIŞMASI BİRİNCİSİ PAŞA OLDU

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 92            24.05.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde bahar şöleni kapsamında yapılan köpek güzellik yarışması, heyecan ile izlenen ilginç görüntülere sahne oldu. Birbirinden şirin ve bakımlı köpekler, üniversite öğrencileri ile uzmanlardan oluşan jürinin önünde güzelliklerini sergilediler.

Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’in de katıldığı köpek güzellik yarışmasında, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre Orman Müdürlüğü, Karaman Belediyesi, Karaman Veteriner Hekimler Odası ve KMÜ Ev ve Deney Hayvanları Yetiştiriciliği programındaki öğretim elemanları jüri olarak katıldılar. Yarışmada gereken malzemeler ile ödüllerin temin edilmesinde SARAY, SEMİTAŞ, Şehir Pet Shop ve Karaman Veteriner Hekimler Odası sponsorluk desteği verdi.

Kangal, labrador, terrier, lessi sibirya, rot, doberman, golden, pekinez, mops gibi cinslerin kıyasıya yarıştığı güzellik yarışmasında, köpeklerin cins özelliklerini göstermesi, aşılarının yapılmış olması, sağlıklı olması gibi kriterlere dikkat edilerek değerlendirmeler yapıldı. Bir yıllık ücretsiz aşılama, köpek bakım seti, köpek şampuanı, Halıcılık Kilimcilik programı öğrencilerinin dokuduğu halı, büyük mama seti gibi ödülleri alan köpekler, birbirinden sevimli görüntülerle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin şölen alanını renklendirdiler.

Birincilik ödülünü alan kangal cinsi Paşa isimli köpek, aynı zamanda şölen alanındaki yarışmayı izleyen öğrencilerden de büyük alkış aldı. Karaman’da ilk defa yapılan yarışmada birincilik ödülü olan köpek evi, halı, bakım seti gibi ödüller, Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından verildi.

Büyük ilgi gören yarışma, Türkiye’de ilk ve tek olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ev ve Deney hayvanları Yetiştiriciliği Programı tarafından düzenlendi. Mezunlarının farklı alanlarda hemen iş bulabildiği Ev ve Deney hayvanları Yetiştiriciliği Programı, önümüzdeki yıllarda da bu tür yarışmaları sürdürecek.