KMÜ'LÜ AŞÇILARA ULUSLARARASI YARIŞMADAN 12 MADALYA

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, "Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması"ndan 12 madalyayla birden döndü.

Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen 6. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’nda Türkiye, İsrail, Filistin, Yunanistan, Romanya, Makedonya ve Brezilya’dan toplam 615 aşçı yarıştı.

Alanya Kültür Merkezi’nde 27-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenen yarışmanın sunuculuğunu Usta Şef Elif Korkmazer yaparken jüri başkanlığını Ünlü Şef Fikret Özdemir yaptı. Yoğun ilgi gören yarışmada yemekler usta şefler, gurmeler ve yerel katılımcılardan oluşan jüri tarafından hem lezzet hem de sunum açısından değerlendirmeye alındı. Jüri üyeleri üç gün boyunca yemeklerin tadına bakıp hem lezzet hem de görsel sunumları için puan vererek yarışmanın en iyi aşçılarını belirledi.

Yarışmaya Öğr. Gör. Ali Şen nezaretinde katılan KMÜ Aşçılık Programı öğrencileri, Üniversite Düzeyi Öğrenci kategorisinde altı farklı dalda derece elde ettiler.

KMÜ Öğrencilerinden Seda Nur Karaaslan kuzu yemeği dalında,  Kadir Ahmet Şahin tatlı tabağı ve Hakan Sefil de balık yemeği dalında gümüş madalya alırken; Süleyman Deveci tavuk yemeği dalında ve Merve Nur Yavuz da Türk Mutfağı ana yemek dalında bronz madalya elde ettiler.  Uğur Garlanta ise Yılın Altın Öğrencisi yarışmasında bronz madalyanın sahibi oldu.

Yarışmaya ayrıca ekip olarak da katılan KMÜ öğrencileri, buradan da madalya toplamayı başardılar. Yarışmanın Üniversite Ekip kategorisinde Özgür Ergin, Kadir Ahmet Şahin ve Hakan Sefil'den oluşan KMÜ'lü ekip gümüş madalya; Simge Ulusoy, Yaşar Can Güleç ve Halit Şen'den oluşan KMÜ'lü ekip ise bronz madalya kazandı.

İlk defa katıldıkları yarışmada 12 madalya ile dikkatleri üzerine çeken KMÜ'lü Aşçılar, program sonunda sahneye davet edilerek jüri tarafından özel olarak tebrik edildiler.

KMÜ'lü Aşçılardan Rektör Akgül'e Ziyaret

Elde ettikleri başarının ardından KMÜ'lü Aşçılar, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz ve öğretim elemanları eşliğinde Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül'ü ziyaret ederek kendisiyle mutluluklarını paylaştılar.

Başarılarından dolayı öğrencileri ve onlara rehberlik eden öğretim elemanlarını kutlayan Rektör Akgül de KMÜ öğrencilerinin en iyi şekilde yetişmeleri için kendilerine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.