KARDEŞ ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:103           07.06.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde yapılan 1. Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresi’nde yurt dışından gelen öğrencilerle ilgilenen “kardeş öğrencilere” yönelik bir teşekkür programı yapıldı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri ile misafir öğrenciler arasında yapılan “kardeş öğrenci” uygulamasında, 26 farklı ülkeden gelen “kardeşleri” ile birebir ilgilenen KMÜ’lü öğrenciler, kongre süresince Türk dili ve Türk kültürünü tanıttıkları için teşekkür belgesi aldılar.

26 farklı ülkeden ve 35 ayrı üniversiteden 113 öğrencinin katıldığı kongrede, yurt dışından gelen misafirler için ulaşım ve konaklamada Türk misafirperverliğinin en iyi şekilde gösterilebilmesinde katkıları olan öğrenciler, teşekkür belgelerini KMÜ Rektör Yardımcısı ve Kongre Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Karataş’tan aldılar.

Kongre ile ilgili genel bir değerlendirme yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, kongreye katılan ve duyarlılıkla gayret gösteren tüm katılımcılara, kongreyi zenginleştirdikleri için teşekkür etti. “Kongreye gelen çok sayıdaki konuğumuzun hem Türk kültürüne yönelik olumlu düşünceler içinde ayrılmasında, hem de kongrenin başarılı geçmesinde siz kardeş öğrencilerimizin gayretleri önemliydi. Hepinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

1. Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresi boyunca hayatlarında en mutlu ve duygulu günlerini yaşadıklarını ifade eden KMÜ’lü “kardeş öğrenciler”, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ndeki bu anlamlı kongrede ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını, kardeş öğrencilerle iletişimi koparmayacaklarını ve mezun olduktan sonra da yapılacak kongrelere misafir olarak katılacaklarını dile getirdiler.