KMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRENCİLERİNDEN KEYİFLİ GÖSTERİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:104           10.06.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda, Çocuk Gelişimi Bölümünde öğrenim gören öğrenciler, birbirinden keyifli gösteriler sahnelediler. Üniversitenin Piri Reis Konferans Salonunda yapılan gösterilere, okulun öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Çocuk ve Müzik dersi Öğretim Görevlisi Alper Yusuf Köroğlu’nun yönetiminde gerçekleştirilen programda, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, okul öncesi dönemdeki çocukların eğitimine yönelik örnek müzikli drama sunumları gerçekleştirdiler. Bu gösterilerde, Öğretim Görevlisi Özlem Yılmaz’ın Eğitimde Araç Gereç Geliştirme dersi kapsamında yaptırmış olduğu kostümler kullanıldı.

Katılımcıların büyük bir keyif ile izlediği gösterilerde, Çocuk Gelişimi Bölümü normal ve ikinci öğretim öğrencileri, ders kapsamında yaptıkları kostümleri giyerek okul öncesi dönemdeki çocuklara öğretebilecekleri ve uygulatabilecekleri türde gösteriler yaptılar. Öğrencilerin müzik eşliğinde hazırladıkları dramatizasyonlar ve kalografiler, final notu olarak değerlendirildi.

Gösterilerde çiçek, arı, palyaço, mantar, kelebek, dünya çocukları gibi kostümler giyen öğrenciler, hem kendileri eğlendiler, hem de izleyenleri keyifli çocuk şarkıları eşliğinde eğlendirdiler.

Büyük beğeni ile izlenen ve Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri ile öğretim elemanları tarafından aylar süren çalışmalar sonucu oluşturulan gösterilerin, her yıl yapılması planlanıyor.