DR. RAMAZAN KURTOĞLU KMÜ’DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Yeni Dünya Düzeninde Din, Para ve Siyaset’ konulu konferans düzenlendi. Dr. Ramazan Kurtoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı konferansa çok sayıda öğrenci katıldı.

Dr. Ramazan Kurtoğlu, 1978’den bu yana dünyada yaşanan gelişmelere değinerek; yeni dünya düzeni, küresel hegemonya, dünya üzerindeki para akışı ve oynanan oyunlar hakkında anlatımlarda bulundu.

Dünya üzerindeki ülkeler arasında kıyasıya bir güç yarışı olduğunu vurgulayan Dr. Ramazan Kurtoğlu, “Gücü para ile kullanırsanız insanları birbirine düşürürsünüz. Ortadoğu ülkelerinde yaşanan gelişmeler bu oyunun bir parçasıdır. Aynı oyunu bizim ülkemiz üzerinde de oynamak istiyorlar. Bizim ülkemizde ırk, din, mezhep meselesi yoktur. Sizi; o, bu, şu diye farklı kimliklere sokarak birbirinize düşürmeye çalışan güçlere kanmayın. Vatanımıza kastetmeyen, Peygamberimize ve Mustafa Kemal’e saygısızlık etmeyen her parti ve her insan bizimdir. Geçmişimizi unutmamalıyız. Biz unuttuk, ancak onlar bunu hiç unutmadılar. Bu konuda özellikle gençlerimiz çok dikkatli olmalılar.” şeklinde konuştu.

Dr. Kurtoğlu, Batılı güçlerin çok eski zamanlardan bu yana bizimle hesaplaşmak istediğini hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti: “Bizi Anadolu’dan ve İstanbul’dan kovmak istiyorlar. Olaya dar açıdan bakmayalım. Kudüs olayının abartıldığını düşünen belli kesimler var. Kudüs, Türkiye’nin milli güvenliği için önemli bir şehirdir. Kudüs, Kerkük, Musul gibi şehirler bizim için milli güvenliktir. Dini ve dinler tarihini bilmezseniz bugünün siyasi tarihini yanlış yorumlarsınız. Müslümanlar olarak körler sağırlar birbirini ağırlar durumundayız. Kendimizi öğrenmeden Batı’yı öğrenmeye çalıştık. Gençlerimiz okumuyor ve kendilerini disipline zorlamıyor. Dünya teknoloji anlamında aklın almayacağı boyutlara ulaştı. Bu teknoloji içinde yeni bir Türk İslam Medeniyeti kurmak istiyorsak imanımızın üstüne aklımızı koymak zorundayız. Bilgi güçtür, bilirseniz güçlüsünüzdür.”

Konferans, Dr. Ramazan Kurtoğlu’na plaket takdiminin ardından sona erdi.