SOSYAL MEDYA OKURYAZARLIĞI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği'nin "Geleceğini Tasarla" programı kapsamında "Sosyal Medya Okuryazarlığı" eğitimi verildi.

Gençlik İnisiyatifi Topluluğu öncülüğünde gençlerin eğitim, istihdam ve girişimcilik konularında kendilerini geliştirmeleri adına düzenlenen ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören eğitime konuşmacı olarak Ayhan İlhan katıldı. Topluluk Başkanı Veli Yorulmaz'ın açılış konuşmasından sonra söz alan Eğitmen İlhan, ilk olarak internetin kullanımıyla birlikte sosyal medyanın geçmişten günümüze yaşadığı tarihsel süreçten bahsetti.

Ayhan İlhan, tüm sosyal medya araçlarının kuruluşları ve gelişim evreleri, sosyal medyanın önemi, yararları ve zararları, sosyal medya kültürü, sosyal medyanın yaygınlaşması ile sosyal medya etiği ve internet hukuku hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Sosyal medya araçlarının hayatımıza girmesinden bu yana toplumdaki değişimlere de değinen İlhan, "Sosyal medyada kendimizi sürekli 'olmadığımız hallerde' göstermeye çalışıyoruz. Teknolojiyi hayatımızı tamamen ele geçirmesine izin vermeden doğru kullanmamız gerekiyor." dedi. İlhan, konuyla ilgili destekleyici video gösterimleri de yaptı.

Eğitim, katılımcılara katılım belgesi verilmesiyle sona erdi.