TÜRKÇE OLİMPİYATINA GELEN GENÇLERE DEKAN KARATAŞ’TAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 109              28.06.2011

Bu yıl "Gelin Tanış Olalım" sloganıyla dokuzuncusu yapılan "Uluslararası Türkçe Olimpiyatları" kapsamında Karaman’daki etkinliklere katılan öğrenciler, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş’ı makamında ziyaret ettiler.

Gülümseyen yüzlerinde Türkçe sevgisi görülebilen öğrenciler ile Prof. Dr. Turan Karataş’ın keyifli sohbeti, okunan şiirlerle renklendi. Üniversitenin anlamlı konuklarıyla tek tek ilgilenen Prof. Dr. Turan Karataş, ziyaretten memnun olduğunu, farklı ülkelerden gelen gençlerle Türkçe konuşmanın keyif verici olduğunu ifade etti.

Dekan Karataş, uluslararası alanda düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının, Türk dilinin gelişimi ve yaygınlaşması adına gerçekleştirilen en önemli düzenleme olduğunu vurguladı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü dışında Çin Dili, Rus Dili gibi bölümlerin açıldığı konusunda gençlere bilgi veren Karataş’ı ilgi ile dinleyen gençler, kendilerinin de bu bölümlerde okumak istediklerini, Karaman’a gelip Türkçe için önemli ilerlemeler gösteren bu “özel” üniversitede bulunmanın kendileri için anlamlı olduğunu ifade ettiler.

Türkçe şiir okuyan Tanzanyalı Johannes’e, okuduğu şiirin sözlerinin anlamlarının çok önemli olduğunu ve Türkçe anlamını bilerek okuyup konuşmanın önemini vurgulayan Dekan Karataş’ı, öğrenciler dikkatle dinlediler. Dekanın okuduğu Necip Fazıl Kısakürek’in şiiri ile daha da anlamlı hale gelen sohbette; Yunus Emre, Sezai Karakoç, Nazım Hikmet gibi şairlerimizin Türkçeyi şahlandırdığı, onların eserlerini tüm dünya çocuklarının okumalarına teşvik yönünden bu gençlere önemli görevler düştüğü konuşuldu.

Öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektiren Dekan Prof. Dr. Turan Karataş ve Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları, gençleri Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne yeniden davet ederek eğitim yaşamlarında başarılar dilediler.