YAZ BİLİM OKULU BAŞLADI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 112              04.07.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Karaman Bilim ve Araştırma Merkezi’nin işbirliğiyle yapılan Yaz Bilim Okulu’nun öğrencileri; üniversite yerleşkesi içerisinde farklı akademik birimlerinin içinde olmanın keyfiyle, neşe içinde etkinliklere başladılar.

9-12 yaş grubundaki çocuklara üniversitenin olanaklarını sunmak, bilimin eğlenceli yönlerini tanıtmak, derslerinde bilim ve fen konusunda edinmiş olabileceği korku ve endişeleri ortadan kaldırmalarını sağlamak amacıyla yapılan Yaz Bilim Okulu etkinlikleri; 4-22 Temmuz tarihleri arasında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi’nde devam edecek. 3 hafta süren program kapsamında spor ve bilimsel aktivitelere yer verilecek.

Yaz Bilim Okulunun ilk gününe rengârenk balonlar ve müzik eşliğinde tanışma oyunları oynayarak başlayan çocuklar, neşelerini Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i ziyaretleri sırasında da sürdürdüler. Meraklı gözlerle üniversite binalarını ve çalışanlarını gözlemleyen Yaz Bilim Okulu öğrencileri, üniversite Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş ile sohbet etme olanağı buldular.

“Rektör nedir?”, “Dekan ne yapar?”, “Ben nasıl profesör olabilirim?”, “Üniversiteyi bitirince burada biz de çalışabilir miyiz?”, “Doktor olabilmek için neler yapmalıyım?” gibi sorular soran çocuklara, Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, ilgi ve dikkatle açıklamalar yaptı.

“Öğretmen olmak için girilen sınavları kazanamazsak ne olur?” sorusu, geleceğe yönelik başka soruların da başlangıcı oldu. Yaz Bilim Okulu öğrencileri, Rektör ve üniversite çalışanlarının görevleri üzerine çok sayıda sorular yönelttiler. İlginç ve geniş boyuttaki sorularına en uygun ve doyurucu cevaplar alan öğrenciler, Yaz Bilim Okulu gibi bir etkinliği düzenledikleri için Rektör Gökmen’e teşekkür ettiler.

Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’in üniversiteyi hatırlatıcı güzel hediyelerini tek tek öğrencilere vermesinin ardından sevinçle ayrılan öğrenciler, üniversitenin seramik atölyesinde sanat becerilerini ortaya koymak için Rektörlük Makamından ayrıldılar.