REKTÖRLER KİLİS'TE ZEYTİN DALI HAREKATINA DESTEK VERDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 2017 yılında atanan rektörlerle Kilis'te bir araya geldi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılan, aralarında KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün de bulunduğu on üniversitenin rektörü, burada bir yıllık değerlendirme toplantılarını yaparken Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe de destek bildirisi yayımladı.

Toplantıya, ev sahibi olan Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun'un yanı sıra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk katıldı.

7 Aralık Üniversitesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen değerlendirme toplantısının açılışında konuşan Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, "Her ne olursa olsun devlet olmak, tehditleri bertaraf etmeyi gerektirir. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın." diyerek kente destek olmaya gelen rektörlere de teşekkür etti.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da harekat öncesinde ve sonrasında ilde yaşanan gelişmelerle ilgili halkın yaptığı fedakarlıkları anlatarak Kilis'in şu günlerde çok büyük bir tarih yazdığını dile getirdi. Kara, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün buradaki hocalarımız, tarihe tanıklık ediyor. Tüm Türkiye'ye; 'Zeytin Dalı Harekatına tanıklık etmek istiyorsanız Kilis'e gelin' diye sesleniyorum. Kilis'te yaşamı görün, insanlarımızın birlikte ve nasıl ayakta durduğunu görün. Çocuklarınıza terör örgütlerine ve arkasında aynı Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi 72 düvele karşı nasıl mücadele edildiğini anlatın diyorum."

AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger de sivillerin zarar görmemesi için yoğun çaba harcayan askerlerin Afrin kırsalında tarih yazdığını belirterek Türkiye'nin kendi sınırlarını korumaktan asla geri durmayacağını, çevresinde de terör örgütü koridoru oluşturulmasına izin vermeyeceğini kaydetti.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ise daha önce Osmaniye'de yapılması planlanan toplantının Afrin'deki gelişmeler nedeniyle Kilis'e alındığını ifade etti. Daha önce huzurlu şekilde kendi halinde yaşayan Kilis'in son yıllarda farklı olaylarla sadece Türkiye değil, aynı zamanda dünya gündeminde yer almaya başladığını ifade eden Karacoşkun, Ardahan'dan Edirne'ye, Kilis'ten Sinop'a kadar ülkenin her karış toprağının aynı derecede öneme sahip olduğunu belirtti.

Açılışın ardından Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun'un ev sahipliğinde bir araya gelen rektörler, karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak ortak bir basın bildirisi yayınladılar.

Rektörlerden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek İçin Ortak Basın Bildirisi

On üniversitenin rektörünün ortak beyanıyla yayımlanan basın bildirisi şöyle: "Üniversiteler temelde bütün insanlığın barış ve huzuru için doğru ve gerçek bilgiyi üreten ve insanlığın hizmetine sunan kurumlardır. Yaşadığımız coğrafya yüzyılı aşan bir süredir emperyalist güçlerin hedefinde, barış ve huzura hasret yaşamaktadır. Türkiye bu coğrafyada bütün saldırılara rağmen, insanlığa örnek olacak şekilde bir barış ve huzur adası olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Ülkemiz evi ve yuvası dağılmış mazlumlara, yetimlere ve muhtaçlara el uzatıp onlara sığınak olmaya devam etmektedir. Üniversite Rektörleri olarak, yanı başımızda süren ahlaksız bir savaşın kurbanı olan binlerce insanın kanına elini bulaştırmış Batılı güçlerin oyunlarını bozmak ve bölgenin huzuru ve barışı için Zeytin Dalı Harekâtı'nı başlatan devletimizin yanında olduğumuzu ifade etmek üzere, üniversitelerimizi temsilen ensar şehir Kilis’te bulunmaktayız.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörleri olarak, göreve atanmamızın I. yıldönümünde bir değerlendirme toplantısı için Kilis’te bir araya gelişimizi vesile kılarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ufku olan adalet ve insanca yaşamın bu coğrafyaya umut getirmesi için tüm terör gruplarına karşı düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı'nın tereddütsüz destekçisi olduğumuzu gururla belirtmek isteriz. 'Zeytin Dalı Harekâtı' herhangi bir dini ya da etnik gruba yönelik olmayıp yegâne hedefi bölgenin, bölge huzurunu bozan teröristlerden ve terörizmden arındırılmasıdır. Üniversite rektörleri olarak bilim etiğine inanan bütün aydınları, bilim adamlarını ve bütün Dünya üniversitelerini, emperyalizmin hedef tahtası haline getirilen bu mazlum coğrafyaya sahip çıkmaya, ülkemizin verdiği ve insanlığa yüz akı olacak barış ve huzur mücadelesine destek olmaya çağırıyoruz. Bu vesile ile Türk aydının ve akademisinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmenin onurunu tarihe not düşmekten de ayrıca şeref duymaktayız. Yine ülke olarak verdiğimiz bu haklı mücadelede hayatını kaybeden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, yiğit gazilerimize yüce Mevlâ’dan şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Toplantı, yerleşke ve şehir gezisinin ardından belediye başkanını ziyaretle sona erdi.