YAZ BİLİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE DOÇENTTEN MATEMATİK DERSİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 114                        07.07.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Karaman Bilim ve Araştırma Merkezinin işbirliği ile yürütülen Yaz Bilim Okulu, keyifli ve dolu dolu etkinliklerle devam ediyor.

Matematik biliminin eğlenceli yönünü görmeleri temel hedefi ile yapılan “Sıradışı Matematik” isimli derste; Kamil Özdağ Fen Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Eylem Güzel Karpuz, sayıların ne kadar eğlendirebileceğini gösteren bir ders yaptı. Hiç sıkılmadan 2 saat boyunca sürekli parmak kaldırarak aktif şekilde derslere katılan çocuklar, sayıların eğlenceli yönünü keşfettiler.

“Sihirli kareler”, “telefon numaramı bul”, “sihirli küp”, kaç tavşan var”, sayılara katlarını ekleyerek eleme oyunu”, “zihnimdeki sayıyı bul” isimli oyunlar, çocuklara kendilerinin matematikte üstün yetenekli olduklarını düşündürdü. İleri seviyede matematik müfredatında işlenen bir konu olan “möbius şeriti”nin nasıl yapıldığını öğrenen çocuklar, ailelerine ve arkadaşlarıyla bu matematik oyununu tekrar edeceklerini, kendilerini bir matematik sihirbazı gibi hissettiren bu matematik oyunlarıyla matematik bilimine dair özgüvenlerinin arttığını ifade ettiler.

Yaz Bilim Okulu öğrencileri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Keriman Yıldız’dan ilk yardım ile ilgili prensipleri ve komaya giren bir insana nasıl müdahale etmeleri gerektiğini öğrendiler.