KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI YİNE KMÜ’DEN

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No:116   11.07.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden Ali Gürbüz, 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Başpehlivanı oldu. Finalde yarışan diğer KMÜ öğrencisi Recep Kara ise ikinci oldu. Ali Gürbüz’e altın kemeri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Son birkaç yılın Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Başpehlivanlarını çıkaran Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, bu yıl da öğrencilerinin başarısının onurunu yaşadı. 24 yaşındaki KMÜ öğrencisi Ali Gürbüz ile rakibi ve aynı zamanda da KMÜ öğrencisi Recep Kara’nın final mücadelesinde, gülen taraf geçen yılın ikincisi Ali Gürbüz oldu ve 22 bin TL ile ödüllendirildi.

Başpehlivanlık için 2009 yılında da KMÜ öğrencileri ile güreşen Ali Gürbüz, 2009 yılında üçüncü, 2010 yılında ise ikinci olmuştu. ABD'nin önemli gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), bu yıl Edirne'de 650. kez düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde KMÜ öğrencilerinin başarılarına geniş yer verdi.

Edirne Sarayiçi Ermeydanı'nda üç günden bu yana devam eden 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 1419 pehlivan güreş tuttu. Finale adlarını yazdıran eski başpehlivan KMÜ öğrencisi Recep Kara ile bu yılın başpehlivanı Ali Gürbüz, dayanıklılıkları ve performansları ile dikkat çektiler.

Başpehlivanlık müsabakaları final maçına kalan güreşçilerin ikisinin de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencisi olmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getiren KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, bütün güreşçileri ve bu yılın Başpehlivanı Ali Gürbüz’ü tebrik etti. Spora ve sporcuya verdikleri önemi dile getiren Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen “Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası alanlarda katıldıkları müsabakalarda elde ettikleri başarılar üniversitemiz adına gurur vericidir. Spora ve güreşçilerimize desteğimiz her zaman sürecektir” açıklamasını yaptı.