KARİYER GÜNLERİ SEMİNERİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında Sınav Bilgilendirme semineri verildi.

KMÜ Mali Hizmetler Uzmanlarından Rabia Gizem Dağlı ve Abdullah Demirel'in sunumuyla gerçekleşen seminerde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu, Yabancı Dil Sınavı (YDS), Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ve Mali Hizmetler Uzmanlığı mesleği hakkında öğrenciler bilgilendirildiler.

“Başarı tamamen düzen işidir”

Uzm. Dağlı, sınavların içeriği hakkında öğrencilere bilgi vererek şunları söyledi: “Arkadaşlar, planlı ve programlı bir şekilde adım adım çalışarak başaramayacağınız hiçbir meslek yok. Siz öncelikle hangi kurumda çalışmak istediğinize karar verin. Çalışmak istediğiniz kurum sınavlarda hangi konulardan soru soruyorsa o derslere çalışın ve zamanınızı boşa harcamayın. Kendinizi tanıyın ve çalışma stilinizi ona göre belirleyin. Gerçekçi olun ve program yaparken ne çok esnek ne de çok sıkı çalışın. Eğer yaptığınız programa uyamazsanız motivasyonunuz düşer ve bu sizin performansınızı olumsuz yönde etkiler. Unutmayın ki başarı tamamen düzen işidir. Kendinize inanın ve sizi aşağı çeken arkadaşlıklarınızdan uzak durun. Arkadaşlarınızı sizi destekleyecek ve yukarı taşıyacak kişilerden seçin.”

Öğrencilerin sorularını cevaplayan ve tavsiyelerde bulunan Uzm. Demirel ise, “Üniversitede okurken üçüncü sınıftan itibaren farkındalığınız oluşmalı. Okulunuzu bitirince mutlaka yüksek lisansınızı ve doktoranızı yapın. Dil sınavına girin ve seçmek istediğiniz mesleği araştırın. Hayatta daima bir B planınız olmalı; hayatınıza yön verecek tek bir rota yerine birçok rotanız olursa mutsuz olduğunuz zaman yönünüzü değiştirirsiniz. Sürekli okuyun, bilgiyi ve teknolojiyi birleştirin.” dedi.

Seminer, plaket takdiminin ardından sona erdi.