YAZ BİLİM OKULU SONA ERDİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 118                       22.07.2011
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Karaman Bilim ve Araştırma Merkezi işbirliği ile çocukların bilime olan ilgisini arttırmak, sanat ve spor alanında girişimcilik yeteneklerini ön plana çıkarmak ve üniversite ile toplumun etkileşimini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen 2.nci Yaz Bilim Okulu sona erdi.
Yaz Bilim Okuluna devam eden öğrenciler için, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin Piri Reis Konferans Salonunda eğlenceli bir kapanış töreni düzenlendi. Üç hafta süren zengin bir programın ardından, çocuklar neşe içinde 2.nci Yaz Bilim Okulu Katılım Belgelerini aldılar.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Çevik, çok sayıda öğrenci velisi ve öğrencilerin katıldığı tören, eğlenceli görüntülerle son buldu.  Yaz Bilim Okulunun kapanış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Osman Çevik, Yaz Bilim Okulunun halk ile üniversitenin bütünleşmesine fırsat oluşturduğunu ifade etti. Çok sayıda aileyi üniversitede misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çevik, 2012 yılının yaz döneminde de daha zengin bir program ile Yaz Bilim Okulu etkinlikleri yapılmasının planlandığını da açıkladı.
Yaz Bilim Okulu öğrenci velilerinden Osman Kehya, veliler adına konuşmasının ardından, 2.nci Yaz Bilim Okulu etkinliklerinin sunulduğu barkovizyon gösterisi yapıldı.
Capoeira sporunu öğrenirken edindikleri beden hareketlerini ailelerine heyecan içinde sunan çocuklar, neşe içinde hem capoeira hem de jimnastik hareketleri yaptılar. İşaret dili kursu ile işitme engelli bireylerle iletişim kurabilecek duruma gelen çocuklar, günlük hayatta sık kullanılan ifadeleri işaret dili ile katılımcılara anlatmaya çalıştılar.
Çocukların yaptıkları ebru, pastel boya resim, seramik ve fen bilimlerine yönelik deneyleri araştırarak yaptıkları küçük deney örnekleri sergisinin ardından, katılımcılara sunulan ikramlar ile Yaz Bilim Okulu son buldu.