KMÜ’DE ÖĞRENCİLER MANGALA İLE TANIŞTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Geleneksel Türk Oyunları Mangala Turnuvası’ düzenlendi.

SKS Sergi Alanında düzenlenen turnuvaya 32 öğrenci katıldı. Turnuvada Geleneksel Türk Oyunlarının bir örneği olan ‘Mangala’ öğrenciler tarafından keyifle oynanırken oyunu bilmeyen öğrencilere de oyunun kuralları anlatıldı.

Turnuva Sorumlusu Doç. Dr. Murat Tekin turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Satrancın babası olan Mangala oyununu öğrencilere tanıtmak ve Türk zekâ oyunlarını günümüze taşımak amacıyla böyle bir uygulama yaptık. Turnuvanın düzenlenmesine katkı sağlayan ve turnuvaya katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.