REKTÖR AKGÜL, SERTAVUL TÜNELİ VE MEDRESELİK VİYADÜĞÜ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan’ın da yer aldığı ‘Sertavul Tüneli ve Medreselik Viyadüğü’ temel atma törenine katıldı.

Temel atma töreni öncesi Valilik ve Belediyeyi ziyaret eden Arslan daha sonra Karaman-Mersin Karayolu üzerindeki Sertavul Geçidi'ne yapılacak Sertavul Tüneli ve Medreselik Viyadüğü'nün temel atma törenine katıldı.

Törene Bakan Arslan’ın yanı sıra Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker, Garnizon Komutanı Per. Alb. Yurdakul Kazım Türkmen, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Adalet Ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Er ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sırasıyla yüklenici firma Genel Müdürü İsmail Kartal, Milletvekilleri Recep Şeker ve Dr. Recep Konuk, Karaman Valisi Fahri Meral ve Bakan Ahmet Arslan dinleyenlere hitaben birer konuşma yaptılar.

“Ülkeyi kuzeyden güneye de 18 farklı koridorla bağlıyoruz”

Bakan Arslan, “15 senede bitirilen tünellerin uzunluğu 389 kilometre, şu anda yapımı süren 158 tünelin uzunlukları da 438 kilometre. Ülkede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol varken, bugün 26 bin kilometre bölünmüş yolumuz var. Ülkeyi doğudan batıya birçok ana koridorla bağladığımız gibi, kuzeyden güneye 18 farklı koridorla bağlıyoruz. İşte o koridorlardan biri Karadeniz üzerinden gelip, Karaman üzerinden Mersin'e, orayı da Akdeniz'e bağlayan bu önemli koridor.” ifadelerini kullandı.

Sertavul Tüneli ile kışın bir ay boyunca karanlık olan kavşağı kesintisiz olarak geçişe sunacaklarını belirten Arslan, şöyle konuştu: “Bu bizim için önemli. Sadece o bin 650 rakımlı geçit vermez yolu, inşallah tünellerle, çift yollarla kesintisiz hale getirmiş olacağız. Bunun yanı sıra 298 metrelik bir viyadük yapıyoruz. Biz yıllarca Bolu Tüneli'ni konuştuk. Şimdi sadece bu tünelin uzunluğu 3 bin 300 metre. Sözleşmeye göre bitim süresi 3 yıl. Ama milletvekillerimizle, valimizle firma yetkilileriyle konuştuk. 2 sene sonra burayı bitireceğiz.”

Açılış konuşmaların ardından Sertavul Tüneli ve Medreselik Viyadüğünün temeli Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile protokol üyeleri tarafından atıldı.

Töreninin ardından Bakan Arslan, beraberindekilerle Karaman-Konya hızlı tren hattı çalışmalarını incelemek üzere Karaman Tren Garı’na geçti. Yolcu peronlarını inceleyen Bakan Arslan, daha sonra hattı incelemek üzere Karaman’dan Konya’ya gitti.