KMÜ’DE ÖĞRENCİLERE İŞ BULMA VE MÜLAKAT TEKNİKLERİ ANLATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından ‘İş Bulma ve Mülakat Teknikleri’ konulu konferans düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferans Topluluk Yönetim Kurulu Üyesi Merve Solgan’ın açılış konuşması ile devam etti. Daha sonra İŞKUR Karaman İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanları Ayşe Türk ile Esra Baldız’ın sunumuyla meslek hayatına dair ipuçları öğrencilerle paylaşıldı.

“Sabırlı olun ve zamanınızı boşa harcamayın”

İlk olarak söz alan Ayşe Türk, İŞKUR’un faaliyetleri, çalışma alanları, işe yerleştirme hizmetleri, aktif işgücü hizmetleri, işsizlik sigortası, danışmanlık hizmetleri ve çalışma ilişkileri konularında bilgilendirmede bulundu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ayşe Türk, “Mezun olduktan sonra çalışmak istediğiniz meslekle ilgili beklentilerinizi belirleyen ve bu yönde çaba gösterin. Sabırlı olmayı unutmayın ve asla yazlarınızı boşa geçirmeyin. Kısa süreli dahi olsa çalışın ve tecrübe kazanmaya gayret gösterin.” dedi.

“Okul yıllarından itibaren kendinizi mezuniyet sonrasına hazırlayın”

Esra Baldız ise öğrencilere mezun olduktan sonraki süreçle ilgili bilgilendirmede bulunarak, özgeçmiş hazırlama ve mülakat tekniklerinden bahsetti. Öğrencilere niyet mektubunun ne olduğunu ve nasıl hazırlanması gerektiğini anlatan Baldız şöyle konuştu: “Başvuru yapmayı düşündüğünüz işe neden başvurduğunuzu, çalışmak istediğimiz pozisyonu, tecrübelerinizi, katkıda bulunabileceğiniz çalışma alanlarını anlatan bir niyet mektubu yazın. Türkiye şartlarında iş bulmak artık kolay değil. Bu yüzden kendinizi mezuniyet sonrasına şimdiden hazırlamaya başlayın.”

Konferans, plaket takdimleri ve tablet bilgisayar çekilişinin ardından sona erdi.