YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERE KMÜ’DE EĞİTİM FIRSATI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne Makedonya, Fas, Senegal, Kırgızistan, Türkmenistan ve Bulgaristan’dan gelen 9 yabancı uyruklu öğrenci kayıt yaptırdı. 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren mezun olana kadar Karaman’a konuk olacak olan yabancı uyruklu öğrenciler; Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Çocuk Gelişimi Bölümlerinde öğrenimlerini sürdürecekler.

Uluslararası Öğrenci Programı başvuru ve kayıt takvimine göre 12-20 Temmuz tarihleri arasında kayıt yaptıran öğrenciler, öğrenim hayatları boyunca Karaman’daki yurtlarda veya istekleri doğrultusunda evlerde konaklayacak.

Yabancı uyruklu öğrencilerin Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ni tercih etmelerinden memnun olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, öğrencilere üniversitede en verimli eğitim olanaklarının sunulması konusunda hassasiyetle programlar oluşturulduğunu vurguladı. Üniversite olarak konaklama ve eğitim masraflarına da destek vereceklerini sözlerine ekledi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Ziya Özcan’ın, “Eğer bir üniversite eğitimde rekabet edebiliyor, dış dünyadan öğrenci alabiliyorsa o üniversitenin dünyada yeri vardır” sözlerini ve bu konuya verdiği desteği dile getiren Rektör Gökmen, yabancı uyruklu öğrencileri tebrik ederek, öğrenim hayatları boyunca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde en iyi şekilde misafir edileceklerini belirtti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine kabul edilebilecek yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın izni ile ilan ediliyor. Kayıt yaptıran öğrencilerin mezun oldukları lisede 100 üzerinden en az 50 not ortalamasına sahip olmaları gerekiyor. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından yapılan Uluslararası Öğrenci Programı Sınavından veya 2010 yılında son kez yapılan ve iki yıl geçerliliği olan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavından (YÖS) en az 50 puan alan öğrenciler kayıt yaptırma hakkı elde ediyor.

Bu yıl Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne başvuran 13 yabancı uyruklu öğrenci arasından, başvuru şartları niteliklerine sahip olan 9 öğrenci kayıt hakkı kazanabildi.