MEZUN ÖĞRENCİDEN KARİYER TÜYOLARI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Kariyer Günleri’ konulu söyleşi programı düzenlendi. KMÜ’nün mezun öğrencisi olan Burak Duran’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Topluluk Başkanı Zeynep Arslan’ın açılış konuşması ile devam etti.

Burak Duran, Öğrenci Arkadaşlarına Kariyer Tüyoları Verdi

Yaklaşık iki yıl önce KMÜ’den mezun olduğunu ve yeniden burada olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Burak Duran, üniversite eğitimine kadar geçen sürede çok parlak bir eğitim hayatı olmadığını belirterek, “Karaman benim en büyük şansım oldu. Karaman’da yapacak fazla bir şey olmaması benim aktif bir insan olmamı sağladı. Üniversitedeki ilk iki yılımın ardından son iki yılda kendimi buldum. Şuan iyi bir şirkette iyi bir konumda çalışmaktayım. Elde ettiğim başarıda buradaki hocalarımın büyük emeği var.” dedi.

Karaman’da yaşadığı olayları ve hayatının dönüm noktalarını öğrencilerle paylaşan Duran, “Önemli olan üniversiteyi nasıl okuduğunuz ve üniversite hayatı boyunca neler yaptığınızdır. Hayatta ne iş yaparsanız yapın sürdürülebilir ve kaliteli bir iş olsun. Fırsat sizin ayağınıza gelmez, siz fırsata gideceksiniz. Üniversiteyi okumak için okumayın, üniversiteyi yaşayın, kendinizi geliştirin. Ben de bu sıralardan mezun oldum. Ben başarabildiysem siz de başarabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Üniversite ortamında toplulukların önemine de değinen Duran konuşmasını şöyle sürdürdü: “Topluluklarda muhakkak görev alın ve aktif olun. Topluluklarda alacağınız görevler size mezun olduktan sonraki hayatınızda katkı sağlayacaktır. Asla ve asla başarılı olamayacağınızı düşünmeyin. Bu hayatı kaliteli yaşama düşüncesinde olun. Kendinizi geliştirdiğiniz sürece önünüz açık olur. Elinizdeki imkanları değerlendirin, hocalarınızı bırakmayın. Onlar sizlere her zaman yardımcı olacaklardır. Hayatınız boyunca kendinizi kimseyle kıyaslamayın. Bir önceki günden daha ileriye gitmek için uğraşın ve tek rakibiniz kendiniz olsun. Kendinizi geçtiğiniz zaman başarılı olursunuz.”

Söyleşi, plaket takdimiyle birlikte sona erdi.