1.ULUSAL KIRSAL TURİZM SEMPOZYUMUNDA SANAT ESERLERİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 131                  13.09.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde düzenlenen 1. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumunun coşkulu bir tören ile açılışı gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen 130 katılımcının yanı sıra farklı kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de sempozyuma büyük ilgi gösterdiler.

Sempozyumun en çok ilgi gören bölümlerinden biri, üniversitenin Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarının hazırladığı “Kültürümüzden Yansımalar” konulu keçe ve seramik eserleri ile birlikte ebru yapımının gösterildiği ve isteyen katılımcılara yaptırıldığı sanat sergisi oldu.

Açılışını Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in yaptığı sanat sergisi, katılımcılar tarafından hayranlıkla izleniyor.

Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Tevhide Aydın’ın keçeden yaptığı eserler ve Uzman Gülşen Kahraman’ın seramikten yaptığı eserler hakkında düşüncelerini belirten katılımcılar, Kırsal Turizm Sempozyumuna renk katan sanat sergisinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Karaman Valisi Süleyman Kahraman da beğenisini sergi hakkındaki görüşlerin yazıldığı deftere “Seramik ve keçe sanatçılarının yaptıkları eserleri görmekten büyük zevk aldım. Sanatçılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde görüşlerini bildirdi.

13 ve 14 Eylül 2011 tarihleri arasında sürecek olan 1. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumuna tüm Karaman halkı ile konuya ilgi duyan herkes katılabiliyor ve sanat sergisi de konukların beğenisine sunuluyor.