KMÜ’DE ORGANİK TARIM SÖYLEŞİSİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Organik Tarım’ konulu söyleşi düzenlendi. Üniversite personeli ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen söyleşide Organik ve Tıbbi Aromatik Bitki Üreticisi Bülent Akgöz konuşmacı olarak yer aldı.

Programın açılış konuşmasını Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Durmuş Ali Çarkacı yaptı. Açılış konuşmasının ardından Bülent Akgöz, insan sağlığına zarar vermeyecek ürünler üretmek amacıyla yola çıktıklarını belirterek, Rasayana ve Derwish isimli firmaların faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Rasayana’nın; bitki, yağ, bitki suları, besin, baharat, tohum, kozmetik, bitki öz yağları ve esans üretimi ile organik marketlerinde hizmet vermekte olduğunu söyleyen Akgöz, 55 farklı bitki türü yetiştirdiklerini belirterek, bu bitkilerin üretiminden market raflarına kadar uzanan süreç hakkında anlatımlarda bulundu.

Akgöz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sağlıklı ürünler tüketmeye çalışın ve çevrenizdekilere de bu yönde tavsiyelerde bulunun. İçinizdeki olumlu enerjiyi kullanın ve olumsuz düşünceyi kafanızdan çıkarın. Üniversite bittikten sonra kişi kendi gelişiminin farkında olursa ve kendini geliştirmeye devam ederse muhakkak başarılı olacaktır. Asla maaş odaklı olmayın ve işinizi severek yapın.”

Söyleşi, Akgöz’ün öğrencilere tavsiyelerinin sona erdi.