KMÜ TANITIM GÜNLERİ VE DİL BAYRAMI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) işbirliğiyle 02-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "741. Karaman Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri" geniş bir katılımla başladı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliğinde 15 Temmuz Konferans Salonunda Üniversite Tanıtım Günleri ile başlayan etkinliklerin açılışına Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, il ve üniversite protokolü, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, üniversite tanıtım filminin gösterilmesi ile devam etti. Ardından sahne alan KMÜ Ritim Atölyesi, ritim gösterisiyle izleyenlerden tam not aldı. Program, KMÜ Yunus Emre Kültür ve Sanat Evi Genç Sanat Topluluğunun verdiği kısa müzik dinletisiyle devam etti. Genç Sanat Topluluğu, birbirinden güzel sanat müziği eserlerini katılımcılarla paylaştı.

"Üniversitemiz akademik ve kurumsal altyapısını güçlendirmeye devam edecek"

Programın açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, "Bu yıl, Tanıtım Günlerimizi 741. Karaman Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri programına dahil etmekten ve üniversitemizin tanıtımını böyle anlamlı bir organizasyon içerisinde gerçekleştirmekten son derece memnun olduğumuzu belirtmek isterim." diyerek sözlerine başladı.

Rektör Akgül, konuşmasına şöyle devam etti: "Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bugün 1000 civarında personeli ve 15 binin üzerinde öğrencisiyle 8 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul ve 5 meslek yüksekokulunda 40 lisans, 67 önlisans ve 31 lisansüstü program sayısıyla yükseköğretim sektöründe yerini almıştır. Üniversitemiz; bilimsel ve akademik altyapısı, özellikle kütüphanesi, sosyal ve sportif tesisleriyle diğer üniversitelerle rekabet edebilecek durumda olup akademik performans açısından devlet üniversiteleri arasında 23’üncü, 2006 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında ise 7’nci sırada yer almaktadır. Üniversitemiz akademik altyapısını geliştirmeye, yeni bölüm ve programları halkımızın hizmetine sunmaya; fiziki ve kurumsal alt yapısını ise güçlendirmeye devam edecektir."

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin 2018-2019 eğitim-öğretim yılında yeni birçok programa öğrenci alacağını belirten Rektör Akgül, bazı programlara ilk sıralarda yerleşen öğrencilere de bu yıl ilk kez burs verileceğini ifade etti.

Konuşmasının devamında üniversiteye hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Akgül, şunları dile getirdi: "Seçtiğiniz bölüm, program ya da meslekte, her ne olursa olsun, hangi alanda çalışırsanız sürekli kendinizi yenileyin ve o alanda en iyisi olmak için mücadele edin. Biliyorum ki hepinizin gönlünde birtakım üniversiteler ve bölümler var. Ancak sizleri Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi içerisinde görmekten son derece memnun olacağımızı da belirtmek isterim. Son olarak şunu bilmenizi isterim ki üniversite okumak demek kendinize ve çevrenize, dahası dünyaya ve insanlığa katkıda bulunmak için yola çıkmak demektir. Ben çıkacağınız bu yolculukta hepinize başarılar ve kolaylıklar diliyor; her birinizin gönlündeki bölüm ve üniversiteyi kazanmanızı temenni ediyorum."

Rektör Akgül'ün konuşmasının ardından üniversiteyi tanıtıcı sunum gerçekleştirildi. Salondaki program, Halk Oyunları Ekibinin renkli gösterisinin ardından standların ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Protokol üyeleri ve davetliler, sonrasında KMÜ 2. Kitap Fuarı'nın açılışını gerçekleştirerek Hıdrellez ateşi yaktılar.

"741. Karaman Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri" çerçevesinde üniversitede iki hafta süresince pek çok söyleşi, dinleti ve gösteri programı katılımcılarla buluşmaya devam edecek.