KMÜ ÖĞRENCİLERİNE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMİNERİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından öğrencilere ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitim semineri düzenlendi.

Seminer, EKO Karaman Sağlık İş Güvenliği Eğitim Danışmanlık Hizmetleri (OSGB) firması İş Güvenliği Uzmanı Cem Akbulak, Beyaz OSGB firması İş Güvenliği Uzmanları Süleyman Yılmaz, Zahide Doğay ve Canan Danış tarafından  verildi.

Programda ilk olarak söz alan Süleyman Yılmaz, iş verenlerin ve çalışanların iş güvenliği konusuna adapte olması gerektiğini vurgulayarak "İş güvenliği konusunu göz ardı etmemek gerekir. Bu bir vicdan meselesidir; maddi boyutunun yanında manevi boyutu da büyüktür. Ayrıca iş yerinde meydana gelen bir olay ya da kaza durumunda iş veren ya da işçiden önce iş güvenliği uzmanı sorumlu tutulmaktadır. Çünkü uzmanlar, sorumlu oldukları firmada yaşanan tüm iş güvenliği olaylarını iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tespit ve öneri defterine kayıt etmek zorundadırlar. Bu kayıt hem işçiyi hem iş vereni hem de iş güvenliği uzmanını korumaktadır." diyerek konu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Uzman Cem Akbulak, "Son yıllarda iş kazalarında artışlar meydana geldi. Aslında kazalar artmadı fakat iş güvenliğine dair kanun çıktıktan ve her firma için iş güvenliği uzmanı zorunluluğu getirildikten sonra kazalar ve olayların tespiti sağlanmış oldu. Bu durum ise herkes için güvenli ve adaletli bir çalışma ortamını getirdi." ifadelerinde bulundu.

Seminerde Uzmanlar Akbulak, Yılmaz, Doğay ve Danış iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin örneklerle konuyu detaylandırdılar. Soru cevapların ardından seminer son buldu.