GENÇLİK BULUŞMALARI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Önder Öğrenci Topluluğu tarafından ‘2. Önder Gençlik Buluşmaları’ düzenlendi.

Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Hazem Kataie ve Berk Aydın’ın keyifli konseri ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Abdullah Kundu, Kur’an tilaveti gerçekleştirirken 15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Melek Duran, ‘namaz’ ile ilgili duygu ve düşüncelerini öğrenci arkadaşları ile paylaştı.

Önder İmam Hatipliler Derneğinin tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Karaman Önder Başkanı Mehmet Sarı bir konuşma yaptı. Sarı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İmam Hatipli olmak yaşadığımız dünya üzerinde doğruyu, güzeli ve iyiyi temsil etmektir. İmam Hatipliler olarak alnımız açık, başımız diktir. Gençler, gelecek sizleri bekliyor. Sizler yalnızca bizim değil, kan ağlayan ümmet coğrafyasının, bütün Müslüman devletlerin de umudusunuz.”

Mehmet Sarı’nın konuşmasının ardından Şehit Oğuzhan Küçük İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ilahi dinletisi gerçekleştirdiler. 15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Fadime Betül Demirci’nin ‘reis’ isimli şiiri seslendirmesinin ardından Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ‘ordu duası’ yaptılar. Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Talha Kamil Karaca ise kendisinin kaleme aldığı ‘dava’ isimli şiirini seslendirdi.

Önder Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ise konuşmasında, İmam Hatipliler olarak bütün zorluklara rağmen yollarına devam ettiklerini belirterek, ”Zaman zaman bizi üzen gelişmeler yaşanabilir ama bizler bilgimizle, imanımızla ve aksiyonumuzla buna cevap vereceğiz. Allah yolumuzu açık eylesin ve bizleri başarıya ulaştırsın. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, Halit Küçükcırık isimli öğrencinin ‘vahdet’ isimli şiiri seslendirmesinin ardından Karaman’daki İmam Hatip Okullarının tanıtımının yapılmasıyla devam etti. Daha sonra Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Seren Ebrar Sevinçkan isimli öğrenci ‘Sakarya’ şiirini seslendirdi.

Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisinin sahne almasının ardından ise Genç Önder Başkanı Abdullah Ceylan bir konuşma yaptı. Ceylan konuşmasında şunları söyledi: “İmam Hatipliler olarak üzerimizde sadece 15 milyonluk İmam Hatiplinin değil, 8 milyarlık bireyin hakkı var. İmam Hatip gençliği Peygamber Efendimizden 1400 yıl önce aldığı mesajı ve sorumluluğu bugüne kadar layıkıyla taşıdı ve bugünden sonra da taşıyacaktır. Hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Türkiye Kros Şampiyonasında ikincilik elde eden ve Önder Spor Kulübü sporcusu olan Mehmet Fidan’a plaket takdimi yapıldı. Daha sonra Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Hüda Aydın, ‘Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine’ isimli şiiri seslendirdi.

Program, Karaman Önder Derneğinin tanıtım filminin gösterimiyle sona erdi.