İLHAM SEMİNERLERİ SONA ERDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlham Öğrenci Topluluğu tarafından ‘İlham Seminerleri’ konulu söyleşi dizisi düzenlendi.

KMÜ öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen, çok sayıda yazar ve akademisyenin konuk olduğu etkinlik, 28 Şubat 2018 tarihinde başlayıp 9 Mayıs'ta sona erdi.

Bahar yarıyılı boyunca devam eden İlham Seminerleri; çarşamba günleri ‘Yazarlık Okulu’, perşembe günleri ise ‘İslami İlimler Okumaları’ şeklinde haftada iki gün düzenlendi.

Yazarlık Okulu söyleşilerinde Doç. Dr. Abdullah Harmancı 'öykü kimyası', Eğitimci Abdullah Kasay 'sinema ve edebiyat', Eğitimci Ulvi Kubilay Dündar 'yaratıcı yazarlık', Uzman Mehmet Kahraman 'öykü atölyesi', Şair Ömer Korkmaz 'şiirin imkanları', Bilim Uzmanı Ali Güney 'öykünün sırları', Eğitimci Burhan Yemiş 'denemeye dair' ve Eğitimci Abdulhalik Aker 'modern hece şiir' konularında öğrencilere bilgi ve deneyimlerini aktardı.

İslami İlimler Okumalarında ise Doç. Dr. Mehmet Birekul 'ilk dönem İslam toplumunda sosyal hayat', Dr. Öğr. Üyesi Duran Ali Yıldırım 'Kuran'ı anlamak üzerine etütler', Prof. Dr. Fikret Karapınar 'hadisleri anlama yöntemleri', Dr. Öğr. Üyesi Hasan Özer ise 'ilmihal' üzerine sohbet gerçekleştirdiler.

İlham Seminerleri, Konya’da düzenlenen kapanış semineri ve sertifika töreni ile sona erdi.