KMÜ FAKÜLTELERİ MEZUNİYET COŞKUSUNU YAŞADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Edebiyat Fakültesi, Kamil Özdağ Fen Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun mezuniyet törenleri gerçekleştirildi. Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, dekan ve müdürler, üniversite personeli, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, halk oyunları ve ritim gösterisinin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.

“Gelecek her birimize mutluluk getirsin”

Açılış konuşmalarının ilkini gerekleştiren Kamil Özdağ Fen Fakültesi Birincisi Zehra Emre, “Mezun olduk gidiyoruz. Geçirmiş olduğumuz dört senede bazen zorlu sınavların, yetiştirilmesi gereken her şeyin bitmiş olmasının hafifliğini yaşıyoruz. Bizler için çizdikleri her çizgi, söyledikleri her kelime, öğrettikleri her konu için bütün bölüm hocalarımıza minnettarız. Mezuniyet hem güzel hem de buruk; oluşturduğumuz aile ortamından ayrılmak ve hayatın bilinmeyen bir yoluna adım atmak anlamına geliyor. Şahsıma ve arkadaşlarıma bu yolda başarılar diliyorum. Gelecek her birimize mutluluk getirsin.” dedi.

“Ömrümün kalanını da ülkem ve milletim için harcamaya hazırım”

Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Münevver Binici ise, “Bugün üniversiteyi bitirmiş olmanın kıvancını yaşıyoruz. Hayatımızın güzel bir dönemini kapatarak bir meslek sahibi olmanın arifesinde yeni bir döneme yelken açacağız. Dört yılımı gece gündüz demeden çalışarak fakültemi bitirmek için harcadım. Ömrümün kalanını da ülkem ve milletim için harcamaya hazırım. Her zaman gülümseyerek hatırlayacağım bu günlerin ömrümüzün kalanında huzura, güzel günlere başlangıç olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.

“Eskimiş bir zihin bize yakışmaz”

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birincisi Gülfidan Oylum ise “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder. Bizler kendi tarihimizi ve özbenliğimizi iyi bilen, ülke ve dünya olaylarına karşı duyarlı yaklaşmayı becerebilen, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâplarının aydınlattığı yolda ilerlediğimiz sürece bireysel ve toplumsal mutluluk ipini göğüsleyeceğiz. Daha keşfedeceğimiz yerler, yapacağımız işler, aydınlatacağımız karanlıklar var. Zaman vatana hizmet zamanıdır. Vakit; ülkesine yararlı, ahlaklı, vicdanlı, hür nesiller yetiştirme vaktidir.” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaçlarının ve sorumluluklarının farkındayız”

Mühendislik Fakültesi birincisi Ayşegül Şahbaz, “Hayatın getireceklerini öngöremediğimiz bir dönemde yaptığımız meslek seçimiyle başladık üniversite serüvenimize. Zamanla düşüncelerimiz olgunlaşmaya, dağınık sorularımızın cevapları yerine oturmaya başladı. İçinde bulunduğumuz dönemde ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaçlarının ve sorumluluklarının farkındayız. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer bir sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Mezun olan tüm arkadaşlarıma mesleki hayatlarında başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

“Hüzün, içinde bize mutluluk getiren bir zarftır”

Son olarak konuşan Edebiyat Fakültesi birincisi Esme Çimen, “Bugün hüzünlüyüz, dört yılımızı uğurluyoruz. Cahit Zarifoğlu, ‘Hüzün, içinde bize mutluluk getiren bir zarftır’ demiştir. Bugün burada yepyeni bir başlangıç yapıyoruz. Şunu unutmayalım ki diplomalar sadece meslek kazanmak içindir. Eğitim hayatım boyunca öğrendiğim en önemli şey; her başarı, sabır ve disiplinin arkasında bir ekip çalışması var. Üzerimizdeki hiçbir emeği boşa çıkarmadan topluma insanlığa faydalı kişiler olabilmemizi temenni ediyorum.” dedi.

“Yolunuz ve bahtınız açık olsun”

Törende konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ise şu ifadelere yer verdi: “Öğrencilerimizin sevinçleri bizim sevincimiz, tasaları bizim tasamız, başarıları övüncümüz, kırgınlıkları ise en büyük endişemizdir. Tüm öğrencilerimiz bizim evladımızdır, en yüksek değeri hak etmektedirler. Çünkü onların üretmesi ve başarması demek tüm toplumumuzun kalkınması ve başarması demektir. Bu ülkenin onların emeğine, fikirlerine, enerjisine ihtiyacı var. “

Rektör Akgül, konuşmasının devamında öğrencilere hitap ederek şunları söyledi: “Sizler Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin çok değerli mensupları olarak bizim her zaman gözbebeğimiz olmaya devam edeceksiniz. Her birinizin bundan sonraki hayatınızda güzel yarınlara, kendi geleceğini inşa edebilecek bilgi ve becerilere, verimli işlere ve önemli meziyetlere sahip olacağınızdan hiç şüphemiz yoktur. Önümüzdeki süreçte hangi işi yaparsanız yapın her biriniz kendi alanınızda en iyi olmaya çalışın, devletinizi ve milletinizi her zaman önceleyin. Dört yıllık emeğinizin sonunda üniversitemizden başarıyla mezun olduğunuz için her birinizi tebrik ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Konuşmaların ardından okul birincileri mezuniyet kütüğüne isimlerinin yazılı olduğu plakayı çaktı. Dereceye giren öğrencilere hediyeleri Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül tarafından verildi.

Bütün mezun öğrencilere öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesiyle birlikte öğrenciler mezuniyet andını okuyarak keplerini havaya fırlattılar ve mezuniyet sevincini doyasıya yaşadılar.