KMÜ REKTÖRÜ AKGÜL’ÜN 19 MAYIS MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarih boyunca kurduğu devletler ve medeniyetlerle insanlığa hizmet eden aziz milletimizin bağımsız yaşama kararlılığıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan milli mücadele, istikbalimizin teminatı olan gençlerimize emanet edilmiştir.

İstiklal bilinciyle yetişen ve milletimizin yaşamış olduğu o zor günleri benliğinde hisseden gençlerimiz, istikbalimizin de koruyucusu olmuş ve olmaya devam edecektir. Ülkemizin gelişerek yükselmesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olabilmesi; gençlerimizin tarihten gelen özgüveninin yeniden inşa edilmesiyle mümkündür.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak gençlerimizi el üstünde tutarak, onların en iyi şekilde yetiştirilmeleri, hayata ve çağın gerekliliklerine hazır hale gelmeleri için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Aziz milletimizin geçmişten bugüne kadar vermiş olduğu mücadelenin bilinciyle üniversitemizde okuyan genç öğrencilerimizle birlikte ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak en büyük temennimiz ve hedefimizdir.

Yarınımızdan emin, geleceğe daha umutla bakabilmek temennileriyle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi adına başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”