KMÜ’NÜN EĞİTİM NEFERLERİ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yeni lisans ve önlisans programlarına yapılacak öğrenci alımları ile eğitim neferlerinin sayısı gün geçtikçe artıyor.

26 Ocak 2017 tarihinde göreve geldiği günden bu yana KMÜ’nün gelişimi için belirlediği hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül,  üniversitenin altyapısını güçlendirecek akademik birimleri bir bir açarak üniversitenin küresel ölçekte rekabet edebilirliğini artırmaya dönük çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yeni eğitim öğretim dönemine daha güçlü bir yapı ile girilmesi hedeflenen KMÜ’de yeni açılan 12 yeni lisans programına 830 öğrenci ve 5 yeni önlisans programına da 430 öğrenci olmak üzere toplam 1260 öğrenci kabul edilecek. Böylece üniversitenin akademik gelişimine dönük yapılan yatırımlar yeni eğitim neferlerinin de katılımıyla yükselişini sürdürmeye devam edecek.

Üniversite Senatosunun teklifi ve Yükseköğretim Genel Kurulunun 17 Mayıs 2018 tarihli toplantısında alınan kararla Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde yeni birçok lisans ve önlisans programına daha öğrenci alınması uygun görüldü.

Karara göre, lisans düzeyinde Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliğine yurtiçinden 60 ve yurtdışından 10 öğrenci ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümüne yurtiçinden 80 ve yurtdışından 10 öğrenci; Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünün ikinci öğretimine 40 öğrenci, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümüne 60 öğrenci, Sağlık Yönetimi bölümüne ise yurtiçinden 60 ve yurtdışından 10 öğrenci; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi bölümünün normal ve ikinci öğretimine yurtiçinden 100 ve yurtdışından 10 öğrenci; Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi bölümüne yurtiçinden 60 ve yurtdışından 5 öğrenci ile Bankacılık ve Sigortacılık bölümüne normal ve ikinci öğretim için 40’ar öğrenci, yine aynı yüksekokul bünyesinde eğitimi KMÜ Ermenek yerleşkesinde verilmek üzere Rekreasyon Yönetimi bölümüne yurtiçinden 40 ve yurtdışından 5 öğrenci olmak üzere toplam 630 öğrenci alımı yapılacak.

Önlisans düzeyinde ise Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri programına normal ve ikinci öğretim için 40'ar, yurtdışı kontenjanı olarak da 5'er öğrenci, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sosyal Güvenlik programına normal ve ikinci öğretim için 40'ar, yurtdışı kontenjanı olarak da 10'ar öğrenci, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler programı ikinci öğretimine 50 öğrenci olmak üzere toplamda 240 öğrenci alınacak.

Ayrıca yeni eğitim-öğretim döneminde Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümüne 60, Bilgisayar Mühendisliği bölümüne yurtiçinden 60 ve yurtdışından 10, Edebiyat Fakültesi Mütercim-Tercümanlık (Almanca) bölümüne yurtiçinden 60 ve yurtdışından 10, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi programına normal ve ikinci öğretim için 60'şar, yurtdışı kontenjanı olarak da 10'ar kişi ve Ermenek Meslek Yüksekokulu Sosyal Güvenlik programına 50 öğrenci alınması daha önceki kararlar doğrultusunda onaylanmıştı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin sağlam adımlarla büyümesini devam ettirdiğini belirterek "Öncelikle yeni açılan bölüm ve programlarımızın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca 2017 yılı aralık ayında kurulan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuza ilk öğrencilerimizi alacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemiz, yeni akademik birimler ve yeni öğrencilerle gelişmeye, zenginleşmeye ve yükseköğretim sektörümüze katkı vermeye devam edecek." dedi.

KMÜ Yeni Açılan Bölüm ve Programlar ile Öğrenci Sayıları:

Edebiyat Fakültesi

Mütercim-Tercümanlık (Almanca) (N.Ö.)

Okul Öncesi Öğretmenliği (N.Ö.)

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (N.Ö.)

Bilgisayar Mühendisliği (N.Ö.)

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İ. Ö.)

Makine Mühendisliği (N.Ö.)

Beslenme ve Diyetetik (N.Ö.)

Sağlık Yönetimi (N.Ö.)

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Antrenörlük Eğitimi (N.Ö. ve İ.Ö.)

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Bankacılık ve Sigortacılık (N.Ö. ve İ.Ö.)

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi (N.Ö.)

Rekreasyon Yönetimi (N.Ö.)

Ermenek Meslek Yüksekokulu

Sosyal Güvenlik (N.Ö)

Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu

Sosyal Hizmetler (İ.Ö.)

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Eczane Hizmetleri (N.Ö. ve İ.Ö.)

Fizyoterapi (N.Ö. ve İ.Ö.)

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Sosyal Güvenlik (N.Ö. ve İ.Ö.)