REKTÖR PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 146               19.09.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, 2011-2012 eğitim-öğretim dönemine başlamanın heyecanını ve telaşını yaşıyor. Yaklaşık 8 bin öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, yeni eğitim-öğretim dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Üniversitemizde 2010-2011 eğitim-öğretim dönemine başlamanın heyecanını ve gururunu yaşamaktayız. Üniversitemizde eğitim gören ve aramıza bu yıl katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Üniversitemiz bütün çalışanlarıyla birlikte, ailelerinin bize emaneti olan öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacaktır” dedi.

Öğrencilerin daha iyi bir eğitim görmesi için bütün hazırlıkların tamamlandığını belirten Rektör Gökmen “Eğitim-öğretim ve araştırmada dünya ölçülerini yakalamayı hedefleyen üniversitemizin, çağdaş ve nitelikli bir üniversite olma yolunda kat ettiği mesafe sevindiricidir. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana daima değişimi,  ilerlemeyi kendine hedef edinmiştir.  Bugün üniversitemiz fiziki yapılanması, sahip olduğu tesisleri, sunduğu sosyal, kültürel ve sportif imkânları bakımından eksikliklerini hızla tamamlamakta, çağdaş bir üniversite olma yolunda ciddi gayretler göstermektedir” açıklamalarını yaptı.

Son üç yıl içerisinde üniversite olarak, biri uluslararası ve beşi de ulusal düzeyde olmak üzere toplam altı sempozyum ve kongre düzenlendiğini belirten Rektör Gökmen, hedeflerine ulaşmak için üniversitenin kapısını dünyanın her yerinden gelecek nitelikli akademisyenlere ve yurt dışı öğrencilere açtıklarını, 2011-2012 eğitim-öğretim döneminden itibaren yurt dışından gelen öğrencilerin Karaman’da eğitim görmelerinin de önemli bir başlangıç olduğunu vurguladı.

Karaman’da üniversite öğrencilerinin sosyal olanaklarını değerlendiren Rektör Gökmen “Ebeveynlerin gönül rahatlığı ile çocuklarını gönderdikleri, ekonomik hayatın ucuz olduğu ve ülkemizin en güvenli şehirlerinden biri olan Karaman’da üniversite eğitiminin, bir ayrıcalık olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, bilgi çağının gerektirdiği donanımda yetişmesinde hem öğretim elemanlarımız, hem idari personelimiz, hem de anne babaların payı vardır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesinin, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında da özverili çalışmalarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Eğitime gönül veren herkesi, üniversitemizi tanımaya ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesine katılarak, bizlerle birlikte öğrenmeye ve işbirliğine davet ediyorum. Tüm öğrencilerimiz ve personelimiz için 2011-2012 eğitim-öğretim döneminin sağlıklı ve huzurlu bir eğitim hayatı şeklinde geçmesini temenni ediyorum” dedi.