YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER REKTÖR AKGÜL’Ü MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, yabancı uyruklu öğrencileri makamında kabul etti.

KMÜ ile Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan ‘Uluslararası Öğrencilere Türkçe Öğretimi’ protokolü çerçevesinde 11 farklı ülkeden KMÜ’ye gelen öğrenciler KMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARDİL) Müdürü Kemal Göz eşliğinde KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül'ü makamında ziyaret ettiler.

Türkçe Yaz Okulu uygulaması kapsamında üç hafta boyunca üniversitede alacakları Türkçe derslerinin yanı sıra Türk kültür ve sanatıyla ilgili çeşitli uygulama faaliyetleri hakkında Rektör Akgül ile bir süre sohbet ettiler.

Yabancı uyruklu öğrencileri bir kez daha üniversitede ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Akgül, “İnşallah sizler de diğer gelen arkadaşlarınız gibi Karaman’da ve üniversitemizde geçireceğiniz zamandan memnun kalarak memleketlerinize dönersiniz.” dedi.

Ziyaret, Rektör Akgül’ün öğrencilerle tek tek tanışması ve hediye takdiminin ardından sona erdi.