KMÜ’DE YAZILIM VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KENTİ MODELİ PROGRAMI TANITILDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 148                   28.09.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde, Karaman Valiliği ile birlikte sürdürülen “Yazılım ve Bilgi Teknolojileri Kenti Modeli” eğitim programının tanıtımı yapıldı.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman Başsavcısı, öğretim üyeleri ve il müdürlerinin katıldığı programda, KMÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nde 2 Mayıs 2011 tarihinden buyana yapılan “Programlama Dilleri ve Yazılım” eğitimleri ile ilgili bilgiler verildi.

Konukların, eğitimi devam eden bir grubun dersini ziyaret edip dersler ile ilgili bilgi almaları ve öğrenciler ile kısa bir görüşmesinin ardından, konuşmaların yapıldığı salona geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından program, proje kapsamında daha önce verilen eğitimlerin tanıtıldığı sununun izlenmesi ile devam etti. Proje kursiyerlerinden Özgür Öztürk konuşmasında Valilik ve Üniversite işbirliği ile yapılan eğitim programının kendilerine getireceği faydalar konusunda bilgi vererek teşekkür etti.

Proje koordinatörlerinden Okutman Yüksel Çelik, konuşmasında 2 ay süren eğitimlerin ilk aşamasında kursiyerlere Microsoft Visual C#.NET dili ile temel algoritma ve programlama eğitimi verildiğini, ilk aşamanın sonunda kursiyerlere uygulanan test sonuçlarına göre grupların 2.nci aşamaya geçtiklerini belirtti. Ayrıca, görsel programlama, internet programcılığı ve network-server eğitimi verilmek üzere 3 farklı gruba eğitim verildiğini açıkladı. Eğitimlerin her iki aşamasında Meslek Yüksekokulunun Bilgisayar Laboratuarlarında projeksiyon cihazı eşliğinde uygulamalı ve görsel olarak verildiği, kursiyerlerin saat 17.00 den sonra ve hafta sonu olmak üzere iki grup halinde eğitildiğini ifade etti.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Dilay, Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezinin 2010 yılında kurulduğunu, amaçlarının üniversitelilerin mezuniyetlerinden sonra istihdamını kolaylaştıracak sertifika programları açmak ve üniversitedeki bilgi birikiminin Karaman halkı, kamu-özel sektör ile paylaşmak olduğunu ifade etti. “Merkezimizde bu amaçla 2011 yılında Osmanlı Türkçesi, ebru ve bilgisayar programcılığı kursları açılmıştır. 2012 yılında ise yabancı dil, bilgisayar programcılığı ve görsel sanatlar ile ilgili açılacak kursların hazırlıkları tamamlandı” diyen Dilay, kamu ya da özel sektörden gelecek taleplere ise her zaman destek verileceğini de hatırlattı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise konuşmasında bilişim teknolojilerinin önemini vurgulayarak, yazılım programlarında öncü bir kent olma yönünde ilerlendiğini belirtti. Üniversite-sanayi işbirliği ve üniversite-kamu işbirliğinden bahsederek, üniversitelerin araştırma yuvası olarak bulunduğu kentin gelişimine de katkıda bulunduğunu ifade etti. Konuşmasını projede emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamladı.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman “Yazılım ve Bilgi Teknolojileri Kenti Modeli” eğitim programının Karaman’a katkılarının büyük olacağını belirtti ve emek veren tüm görevlileri tebrik etti.

Eğitimlerin bitiminde eğitimlere devam eden ve sınavda başarılı olan kursiyerlere başarı belgesi verilecek. Eğitimler boyunca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nden 4 öğretim elemanı görevlendirildi. Toplamda eğitime devam eden 45-50 kursiyer bulunuyor. Toplantı, tanıtım kokteylinin ardından son buldu.