YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER TÜRKÇE YETERLİLİK SINAVINA KATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini (KMÜ) kazanan yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe Yeterlilik Sınavı yapıldı.

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARDİL) tarafından gerçekleştirilen sınava 14 farklı ülkeden 251 yabancı uyruklu öğrenci katıldı. Yazılı ve sözlü olmak üzere iki farklı sınava tabi tutulan öğrenciler arasından Türkçe Yeterlilik Sınavını geçmeye hak kazananlar hazırlık sınıfını okumadan birinci sınıftan öğrenimlerine başlayabilecek. Sınavı geçemeyen öğrencilere ise Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARDİL) tarafından bir yıl süreyle Türkçe eğitimi verilecek.

KARDİL Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kemal Göz, sınavın ardından yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz, yabancı uyruklu öğrenciler üzerine yoğunlaşmaya başladı. Bu kapsamda çeşitli ülkelerden üniversitemizde öğrenim görmek için gelen öğrenciler Türkçe Yeterlilik Sınavına katıldı. Üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilere teşekkür ediyor, yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.