KMÜ’DE YAZARLIK KONFERANSI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 149                   30.09.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin çözüm ortağı olduğu “Geleceğin Yazarları Yetişiyor” konulu projenin “Kariyer Günleri”nin ilki, üniversitenin Yunus Emre Konferans Salonunda yapıldı.

Proje Koordinatörlüğünü KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş’ın yaptığı proje kapsamında, araştırmacı yazar Sadık Yalsızuçanlar, katılımcılar ile yazarlık üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. 29 Eylül 2011 Perşembe tarihinde saat 17.00'de  KMÜ Yunus Emre Konferans Salonunda yapılan toplantıya, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karataş ve Prof. Dr. Kemal Esengün, üniversitenin akademik ve idari personeli, Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile üniversite öğrencilerinden oluşan kalabalık bir grup katıldı.

Proje Koordinatörü KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş “Geleceğin Yazarları Yetişiyor” projesinin içeriğini lâyıkı ile doldurma gayretinde olduklarını, her ay gerçek edebiyat eserleri ortaya koymuş olan bir yazar ile gençleri buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Son dönemin başarılı yazarlarından biri olan, yurt dışında da öykü ve şiir kitapları ile büyük beğeni kazanan, aynı zamanda TRT Ankara Televizyonunda prodüktör olarak da görev yapan Sadık Yalsızuçanlar, konuşmasında yazarların eserlerini ne şekilde ortaya çıkardıklarına yönelik gençlere ipuçları verdi.

Sadık Yalsızuçanlar “Kalem yazmak zorundadır. Yazmak için yetenek gereklidir ancak yeterli değildir. Yazma; acıları anlamlandırma, acıları yatıştırma gibi etki gösterdiğinden, yazarların büyük çoğunluğu bazı olayların veya durumların acısını yaşayan kişilerdir. Kalemin gözü yaşlı olur. Öz ağlamazsa göz ağlamaz. Göz ağlamazsa da kalem yazmaz” diye konuştu.

Yurtdışında bazı üniversitelerde şiirlik meslek yüksekokulları niteliğinde eğitim veren kurumlar olduğunu, şiire ve yazarlığa büyük önem verildiğini belirten Yalsızuçanlar, şiirin insan olma sürecinde en derin dil olduğunu da vurguladı. Yazarların içimize ayna tuttuğunu, büyük yazarların yazdıklarında kendimizi bulabileceğimizi belirten yazar, hangi tür yazıların gerçek yazı olduğuna ilişkin örnekler de verdi.

“Geleceğin Yazarları Yetişiyor” konulu projenin Kariyer Günleri, her ay değerli bir yazar ile yazar adaylarını ve konuya ilgi duyanları buluşturmaya devam edecek.