ANADOLU BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI ALİ ÜNLÜER: “KMÜ SANAYİCİSİ, BASINI VE KARAMAN HALKI İLE BÜTÜNLEŞMİŞTİR”

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 150                   3.10.2011

Anadolu Basın Birliği Başkanı Ali Ünlüer’in “Bizim Üniversitemiz” başlığını taşıyan ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin gelişimine yönelik memnuniyetini belirten yazısı, Karaman’ın Sesi Gazetesinde yayınlandı.

“Bizim üniversitemizin, tabela üniversitesi konumunu çoktan aşmış olduğuna tanık oluyoruz. Üniversitemiz, yaptığı bütün etkinlikler, düzenlenen konferanslarla sanayicisi ile Karaman halkı ve basını ile bütünleşmiştir” diyen Ali Ünlüer, yazısında toplumun yararına olan her türlü çalışmada Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin çevresine katkıları olduğuna vurgu yaptı.

Kısa zamanda üniversitenin fiziki yapısının değişip geliştiğine dikkat çeken Ünlüer, yeni yapılan Meslek Yüksekokulu binasında sürdürülen “Yazılım ve Bilgi Teknolojileri Kenti Modeli” eğitimi için üniversitede yapılan tanıtım programında, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in üniversitenin sanayi, halk ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği halinde yapılan çalışmaları belirten konuşmasına vurgu yaptı. Karaman’daki işsiz gençlerin yazılım konusunda eğitilip istihdam edilmesine ilişkin üniversitenin katkılarını anlatan Ünlüer; İşkur, Halk Eğitim, Milli Eğitim ile üniversitenin işbirliğinde yapılan eğitim çalışmalarının, işsizliğe az da olsa katkı sağlayacağına yönelik öngörülerini yazdı.

Ali Ünlüer, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in konuşmasında ifade ettiği yazılım konusunda yapılan eğitimlerle Karaman’ın yazılım alanında diğer iller arasına girmesine katkı sağlanacağına, ileriki yıllarda da bir TEKNOKENT kurulacağına yönelik değerlendirmelerinin öneminden bahsetti.

Üniversitenin fiziki gelişiminin yanı sıra, öğrenci sayısının gün geçtikçe artmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Ali Ünlüer, yazısında sanayici, Karaman halkı ve basın ile bütünleşen KMÜ Rektörü ile akademisyenlere teşekkür etti ve başarılı çalışmalarının devamını diledi.