KARAMAN İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 152                   6.10.2011

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır ile beraberindeki meclis üyeleri üniversitemizi ziyaret ederek, üniversitemizin gelişimi hakkında bilgi aldılar.

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Kemal Esengün ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın evsahipliğinde gerçekleşen ziyarette, ilk olarak Rektörlük makamına gelen Meclis üyelerine üniversitemizin fiziki yapılanmasında gelinen son nokta ile ilgili bilgi verildi.

Üniversitelerin bacasız fabrikalar olduğuna dikkat çeken Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Kemal Esengün “üniversiteler kuruldukları şehirlerde sağladıkları ekonomik katkının yanı sıra sosyo-kültürel açıdan yaptıkları katkılarla çok büyük bir öneme sahiptirler. Kentlerin refah seviyesinin yükselmesindeki payları göz önüne alındığında üniversitelerin değeri daha çok ortaya çıkmaktadır” dedi.

Üniversitemizin gelişimine ilişkin bilgi veren Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Esengün, yeni kurulan fakültelerimizi tanıttı. Hazırlık aşamasını geçen Eğitim Fakültesinin Milli Eğitim Bakanlığından onay beklediğine dikkat çeken Esengün “Eğitim Fakültesi ile birlikte fakülte sayımız 5’e çıkacak. Bu süreçte nicelik olarak artan fakültelerimizin nitelik bakımından da en üst seviyeye ulaşması için çabalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

Üniversitemizin Karaman’ın en büyük değerlerinden biri olduğunu ifade eden Meclis Başkanı Bayır, kısa sürede üniversite çevresinde yaşanan altyapı ve akademik gelişmelerin sevindirici olduğunu, bu kapsamda başta Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen olmak tüm yetkililere teşekkürü bir borç bildiğini vurguladı.