KOP’TA GİRİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİLERE TANITILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) KOP’ta Girişim Programı Tanıtım Toplantısı yapıldı. KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi, Konya Teknokent ve Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin ortaklaşa düzenlediği toplantıya sanayi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı yaptı. Kaşıkçı, toplantının gençler açısından faydalı olacağını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

KMÜ Kamil Özdağ Fen Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Muhammet Doğan ise ‘Başarılı Girişimcilik’ konulu slayt sunumu ile öğrencilere seslendi. Girişimciliğin bir süreç olduğunu ve asla durağanlık içermediğini hatırlatan Dr. Muhammet Doğan, “Bir girişimcinin başarısındaki en önemli özellik başladığı işi yarım bırakmamasına ve istikrarlı oluşuna bağlıdır. Her girişimci hata yapabilir fakat hataları sonucunda pes etmek yerine hatasından ders çıkarır, tecrübe kazanır, bir sonraki teşebbüsünün planlamasını yapar.” dedi.

Dr. Muhammet Doğan konuşmasının son bölümünde KOP’ta Girişim Programının gençler açısından çok önemli olduğunu ve dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bu toplantıyı oldukça önemli buluyorum. Çünkü yerli ve milliye olan ihtiyacın her geçen gün arttığı bir dönemden geçiyoruz. İnanıyorum ki genç girişimcilerin yapacakları katkılar ülkemizi daha iyi noktalara taşıyacaktır.”

Konya Teknokent Girişimcilik ve Şirketleşme Uzmanı Ufuk Korkmaz ise KOP’ta Girişim Programı ile ilgili bir slayt sunumu yaptı. Programın amacı, hedef kitlesi, başvuru koşulları ve gençlerin edinecekleri kazanımlarla ilgili bilgi veren Uzman Korkmaz toplantıya katılan gençlerin sorularını yanıtladı.

Son olarak Girişim Merkezi Yönetici Ortağı Taner Baltacı ise girişimcilikle ilgili tecrübelerini paylaştı. Girişimcilik kariyerine Aktekke Meydanı’nda simit satarak başladığını söyleyen Baltacı, yaklaşık on yıldır ileri teknoloji üreten firmaların danışmanlığını yaptığını ifade etti. Gençlere tavsiyelerde bulunan Baltacı, “Girişimcilik, öncelikle motivasyonla başlar. Ne yapmak istediğinizi ve kendinizi nerede görmek istediğinizi belirleyin. Gerçekten girişimci olacaksanız dünyaya nasıl açılabilirim diye düşünün ve planlamanızı bu yönde yapın.” şeklinde konuştu.