ÜNİVERSİTE CAMİİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde "Her Üniversite Yerleşkesine Bir Cami" düşüncesiyle, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yerleşkesi içerisinde 2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının yetki ve sorumluluğu dahilinde, Türkiye Diyanet Vakfı ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle cami inşaatına başlanmıştır.

Cami inşaatı 2012 yılında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından projelendirilmiş olup Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yatırım programında yer almamıştır. Hali hazırda caminin yüzde 80’i tamamlanmış ve bodrum katı ibadete açık vaziyette olup inşaat çalışmaları süratle devam etmektedir.

Bazı yerel internet sitelerinde, üniversitenin ‘95 milyonu aşkın bütçesi olmasına rağmen’ cami inşaatı için vatandaşlardan destek istediğine ilişkin haberlere yer verilerek Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin cami inşaatına yeterli desteği vermediği belirtilmekte ve bu yolla üniversite yönetimi töhmet altında bırakılmaya çalışılmaktadır.

Bilindiği üzere ülkemizde camiler, kurum ve kuruluşların yanında özellikle hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle yapılmaktadır. Bu durumun herkes tarafından bilinmesine rağmen söz konusu talihsiz haberler maalesef üniversite yönetimini kayıtsız kalmakla itham ederek haksız yere incitmiştir. Özellikle bu haberler, gerçek dışı olmakla kalmayıp hiç bir yetkiliden bilgi alınmaksızın oluşturularak habercilik ilkelerine ve meslek etiğine aykırı hareket edilmiştir. Ayrıca toplumsal duyarlılıktan uzak bu haberlerin cami gibi mühim bir kutsal mekanımız üzerinden yapılması hayırsever vatandaşlarımızı rahatsız etmiştir.

Bununla birlikte, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin her türlü harcama, gelir ve giderlerine ilişkin hesapları, her yıl şubat ayında yayımlanan idare faaliyet raporuyla ayrıntılı biçimde halkımızla ve ilgili kurumlarla paylaşılmakta olup bilgi edinmek isteyenlerin erişimine açıktır.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yönetimi, bütün mensuplarıyla ve İl Müftülüğümüzle birlikte caminin inşaatı konusunda bütün vatandaşlarımız gibi üst düzeyde hassasiyete sahiptir ve elinden gelen azami desteği bugüne kadar vermiştir, vermeye de devam edecektir. Ayrıca gerekirse her kurum ve her vatandaşımız gibi üniversitemiz de caminin tamamlanması için hayırseverlerden destek talebinde bulunabilir, bu gayet meşrudur ve sorumluluk anlayışının da bir gereğidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KMÜ REKTÖRLÜĞÜ