KMÜ’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 375 sayılı kanun hükmünde kararname ile kadroya geçen güvenlik ve temizlik işçilerine Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi.

KMÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Yusuf Alparslan Argun'un verdiği eğitime üniversitenin çeşitli birimlerinde görev yapan sürekli işçi kadrosundaki 148 personel katıldı.

İki hafta boyunca iki grup halinde devam eden eğitimlerde 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar gibi genel konuların yanı sıra meslek hastalıkları, ilkyardım, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Eğitim sonunda düzenlenen sınavla ise başarılı olan adaylara belgeleri verildi.