KMÜ ÖĞRENCİLERİNİN VEFALI ZİYARETİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 162                  24.10.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencileri, Karaman Huzur Evi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezine yaptıkları anlamlı ziyaretle huzurevi sakinlerinin gönlünü aldı.

KMÜ Sosyoloji Topluluğu’nun düzenlediği ziyarette yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu, yaşlılarla özel bir gün yaşadılar. Sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde her ay yapacakları ziyaretlerle yaşlılarla bir arada olmayı hedeflediklerini ifade eden Sosyoloji Topluluğu Başkanı Mert Can Yücel “Oradaki insanlara unutulmadıklarını ve değerli olduklarını hatırlatmak istedik. Yaşlılar bizim geçmişimizin aynası geleceğimizin pusulasıdır. Hayatın yorduğu bu insanların yanında olmak ve onların hayat tecrübelerinden faydalanmak için Sosyoloji Topluluğu olarak ziyaretlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Üniversite-kent bütünleşmesinin bir parçası olarak yaşlıları ziyaret ettiklerine dikkat çeken KMÜ öğrencileri, sosyal sorumluluk çerçevesinde yapılan faaliyetlerle gerçek anlamda fayda sağlamak, örnek olmak, üniversiteyi ve şehri daha da aktif hale getirmek istediklerini belirttiler.

Huzurevinde yaşlıları kendi imkânları ile aldıkları yazma, mendil, çorap gibi küçük hediyelerle mutlu eden üniversite öğrencileri huzurevi sakinleri ile bir süre sohbet etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren huzurevi sakinleri zaman zaman duygusal anlar yaşarken öğrencilerin enerjisi ile de gençlik yıllarına döndü.