KMÜ’DE ERASMUS HEYECANI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 163                  25.10.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi Erasmus Programı öğrenim hareketliliği (değişimi) için öğrenci seçimi yapılacak. Başvurular, 31 Ekim 2011 Pazartesi gününe kadar sürecek.

Erasmus öğrencilerinin seçimi, Ulusal Ajans tarafından belirlenen kriterlere göre yapılacak. Erasmus öğrenim hareketliliği faaliyetine başvuru yapabilmek için gereken asgari şartlar, üniversitenin web sayfasında yayınlandı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde 7 bölümün (İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Matematik, Fizik, Kimya) farklı üniversitelerdeki bölümlerle ikili anlaşmaları yapıldı. Bu nedenle 2011-2012 akademik yılında bu bölümlerdeki 2. veya 3. sınıf öğrencileri ile İşletme/Kamu Yönetimi Anabilim Dalları ve Eğitim Bilimleri Yüksek Lisans/Doktora öğrencileri başvuru yapabiliyor. Hazırlık sınıfında okuyanlar, normal eğitim-öğretim süresini aşanlar, alttan dersi olanlar ve tam zamanlı öğrenci olmayanlar başvuru yapamayacak. Bölümlere tahsis edilen kontenjan sayısında yapılacak değişimler  http://erasmus.kmu.edu.tr/default.aspx  adresinden duyurulacak.

Aralık 2009’da 2013-2014 eğitim-öğretim yılana kadar geçerli olan “Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi” sahibi olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde, Erasmus öğrenim hareketliliğine başvurmak isteyen öğrencinin not ortalamasının en az 2.0/4.0 olması gerekiyor. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin akademik not ortalamasının da en az 2.5/4.0 ya da 75/100 olması şartı aranıyor.

Seçim işlemi, Rektörlük tarafından görevlendirilen ve konu ile ilgili öğretim elemanlarından oluşan bir komisyon tarafından başvuru yapan adaylar arasından Ulusal Ajans tarafından belirlenen kurallar doğrultusunda gerçekleştirilecek. Başvurusu geçerli olan öğrencilere yazılı ve sözlü yabancı dil (İngilizce) sınavı uygulanacak ve her öğrenci için Genel Başarı Puanı (GBP) hesaplanacak. Her bölüm için yapılan başvurular kendi içinde değerlendirilecek.

Yabancı dil notu hesaplanırken, yazılı sınav notunun %75’i, sözlü sınav notunun %25’i alınacak. Öğrenciler başarı puanına göre sıralanacak ve en başarılı öğrenciler programdan yararlanmaya hak kazanacak. Başvuru formları Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Erasmus internet sitesinden (2011-2012-Erasmus Programı Başvuru Formu) temin edilip doldurulabiliyor.

Bu konuda daha detaylı bilgi için Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Erasmus internet sitesi veya Ulusal Ajans internet sitesinde yer alan 2011-2012 Erasmus Uygulama El Kitabı incelenebiliyor.

2011-2012 akademik yılı Erasmus Öğrenim Hareketliliği için ikili anlaşması (Bilateral Agreement) bulunan bölümler ve bu bölümlere tahsis edilen öğrenci kontenjanları aşağıdaki tabloda verildi:

KMÜ
Fakülte / Bölüm
2011-2012
Kontenjanları
İkili Anlaşma Yapılan Üniversite

İİBF / İşletme
2
1. Kodolanyi Janos University of Applied Sciences (Kodolanyi Janos Foiskola)-MACARİSTAN
2. Alcide De Gasperi University of Euroregional Economy- POLONYA
3.Uniwersytet Marii Curie-Sklodowskiej, POLONYA
İİBF / İktisat