KMÜ’DEN DEPREMZEDELERE YARDIM KAMPANYASI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 167                 26.10.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde, Van bölgesindeki depremde zarar gören vatandaşlarımız için bir yardım kampanyası başlatıldı.

26 Ekim-1 Kasım 2011 tarihleri arasında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Öğrenci Konsey Başkanlığı koordinasyonunda toplanan aynî yardımlar deprem bölgesine ulaştırılacak. Para yardımları kabul edilmeyecek.

Yapılabilecek aynî yardımların, deprem bölgesinin ihtiyaç önceliklerine göre belirlenmesi öneriliyor. Bölgede öncelikle gerekli olan barınma ihtiyaçları (çadır, battaniye, uyku tulumu vb) ile temiz, sağlam, kalın giyecekler ve ayakkabılar gibi malzemelerin gönderilmesi planlanıyor. Tüm malzemelerin hiç bir işlem görmeden kullanılabilecek özellikte olması, özellikle giyecek yardımlarının insan onurunu kırmayacak şekil ve temizlikte olmasına dikkat edilmesi bekleniyor.

İdari ve akademik personel tarafından yapılacak yardımlar Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde kurulacak yardım masasına; öğrenciler tarafından yapılacak yardımlar ise Öğrenci Konsey Başkanlığı’na teslim edilebilecek.