KMÜ’DE ÖĞRENCİLER İŞ BULMA TEKNİKLERİNİ TİYATRO İLE ÖĞRENDİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 168                 26.10.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kariyer Topluluğu,kariyer.net Pazarlama Yöneticisi Uğur Özmen’i üniversiteye konuk etti.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda 26 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’te gerçekleştirilen etkinliğe TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği) Karaman Şubesi Başkanı Rıfat Karaoğlu, TÜMSİAD İletişim Komisyonu Başkanı Yakup Saraç, üniversitemizin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Uğur Özmen konuşmasına etkili özgeçmiş hazırlama tekniklerini anlatarak başladı. Özmen özgeçmiş hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalardan bahsetti ve iyi bir özgeçmiş hazırlamak için hangi yöntemlerin izlenmesi gerektiğini örnekler ile açıkladı.

Özmen sosyal medyanın işe alım süreçlerinde önemli bir rol oynadığını belirtti. ABD’de şirketlerin % 68’inin işe alım süreçlerinde bu alanı oldukça aktif kullandığını anlattı. Öğrencileri sosyal medyadaki görünümleri konusunda da uyaran Özmen “Halka açık profillerdeki paylaşımlara çok dikkat edilmeli. Siz farkında olmayabilirsiniz ama şirketler artık bu paylaşım siteleri üzerinden CV ötesinde incelemelerde bulunuyor” dedi.

Etkinlikte İlker Elibol ve Ladin Avşar’ın oynadığı “Bir İş Öncesi Hikayesi: Mülakat” adlı tiyatro oyunu eğlenceli dakikalara sahne oldu. Özgeçmiş hazırlama süreci ve mülakatlarda yaşanan trajikomik olayların sergilendiği oyunu öğrenciler büyük bir beğeni ile izlediler.