KMÜ İLE TÜFEKÇİOĞLU MAKİNE GIDA ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Tüfekçioğulları Makine Gıda İml. San. ve Tic. Ltd. Şti firması arasında iki farklı işbirliği protokolü imzalandı.

KMÜ Rektörlük Makamında düzenlenen imza töreninde Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül ile Tüfekçioğulları Makine Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Duman'ın yanı sıra  KMÜ Rektör Yardımcıları, KÜSİ İl Temsilcisi, KMÜ PTTO Koordinatörü ve Tüfekçioğulları Makine Gıda yetkilileri de katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül ve Tüfekçioğulları Makine Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Duman'ın imzasıyla yürürlüğe giren her iki protokolle de bir yıl süreyle üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Ar-Ge çalışmalarına hız kazandırılması amaçlanıyor.

KMÜ ile Tüfekçioğulları Makine Firması arasında ilk olarak Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KUSİ) İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Kadir Sabancı’nın akademik danışmanlığını yaptığı ‘Ar-Ge Merkezi başvuru dosyasının hazırlanması ve Ar-Ge merkezinde yürütülen Ar-Ge projelerinin takip edilmesi’ ile ilgili protokol imzalandı.

İkinci olarak ise Doç. Dr. Uğur Köklü’nün akademik danışmanlığında ‘Ar-Ge merkezi kurma sürecinde ve sonrasında araştırma, geliştirme, tasarım ve yenilik’ projeleri çerçevesinde protokol imzalandı.