ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ HIZ KESMİYOR

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), üniversite-sanayi işbirliği kapsamında sanayi kuruluşları ile protokollerine hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak Akar Mühendislik Sanayi Ticaret Ltd. Şti. firması ile KMÜ arasında yeni bir işbirliği protokolü imzalandı. KMÜ Rektörlük Makamında gerçekleşen ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül ile Akar Mühendislik Kurucu Başkanı Mustafa Akın'ın imzasıyla yürürlüğe giren protokolün imza törenine KMÜ Rektör Yardımcıları, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri, KMÜ PTTO Koordinatörü ve Akar Mühendislik yetkilileri katıldı.

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KUSİ) İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Kadir Sabancı ve Dr. Öğr. Üyesi Selami Balcı’nın akademik danışmanlığını yapacağı protokol ile üniversitenin akademik bilgi ve becerilerinin sanayideki tecrübe ve alt yapı ile birleştirilmesi ve sanayi sektörüyle güçlü bir işbirliği kurulması amaçlanıyor.

KMÜ ile Akar Mühendislik Firması tarafından imzalanan protokol aynı zamanda KMÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği bünyesindeki mevcut laboratuarların alt yapısını güçlendirmenin yanı sıra sanayiye yönelik yüksek lisans tezleri hazırlanmasını ve taraflar arasında karşılıklı bilgi aktarımları ile üniversite sanayi işbirliği projelerinde süreklilik oluşturulmasını hedefliyor.