KMÜ REKTÖRÜ PROF DR SABRİ GÖKMEN’İN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 169                28.10.2011

Milletimizin fedakârlıklarla ve vatan uğrunda akıtılan şehit kanlarıyla kurduğu, ulu önder Atatürk'ün "en büyük eserimdir" diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 88. yılını, milletçe birbirimize daha fazla kenetlenmiş şekilde büyük bir coşku içinde kutluyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milletinin zorluklar karşısındaki sağlam iradesinin, milli birlik ve beraberlik ruhunun ve başarma azminin en önemli eseridir. Cumhuriyetin bugün bizleri ulaştırdığı seviye, hepimize heyecan ve ümit vermekte, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, milletçe bağımsız yaşama azmimizi her geçen gün artırmaktadır.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi; evrensel bilimin öngördüğü ilkeler doğrultusunda, ülkemizin ilerlemesi yolunda çalışmalar yaparak Türkiye Cumhuriyeti devletinin muasır medeniyet seviyesine ulaşmasına katkı sağlamayı sürdürecektir.

Cumhuriyet coşkusunun bütün milletimizce en üst seviyede yaşanması dileğiyle şahsım ve üniversitem adına, Cumhuriyetimizi kuran, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere birinci meclis'in kahraman üyelerini, bu toprakları “yurt” yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor ve Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.