SAĞLIK, KÜLTÜR VE ETİK ÖĞRENCİ TOPLULUĞU’NDAN İKİ ÖNEMLİ ETKİNLİK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında iki önemli etkinlik düzenlendi.

İlk olarak Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu üyeleri ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle Karaman Özel Anadolu Sevgi Yumağı Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen on iki öğrenci ve öğretmenlerini üniversitede ağırladı.

Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu Başkanı Tuğba Bağlama, “Etkinliğimizi bilerek 3 Aralık tarihinden sonra yaptık. Engellilerin sadece 3 Aralık günü değil her gün hatırlanması gerekiyor. Gelen engelli kardeşlerimizle birlikte üniversite kütüphanesini, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu spor tesislerini, kampüsü gezdik. Birlikte yemek yedik, derse girdik, şarkı söyledik, sohbet ettik. Onlarla vakit geçirmek, gözlerindeki mutluluğu paylaşmak çok güzel bir duyguydu. Onlar hayatımızın her alanında olmalı ve farkındalığımızı artırmalıyız.” dedi.

İkinci olarak ise Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binası içerisinde kan bağışı kampanyası düzenleyen Öğrenci Topluluğu, kampanyayla 48 ünite kan toplamayı başardı.

Her iki etkinliğin içerisinde olmaktan büyük keyif alan Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu üyeleri çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.