PROF. DR. HULUSİ GÜNGÖR’DEN KMÜ’YE KİTAP BAĞIŞI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 170                28.10.2011

Karamanlı akademisyen Prof. Dr. Hulusi Güngör, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne kitap bağışında bulundu. Yük. Müh. Mimar Güngör, sosyal bilimlere ilişkin arşivinde bulunan bin adet kitabı üniversite kütüphanesine armağan etti.

Güngör’ü makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Sizi burada görmekten mutlu oldum. Bize manevi bir destek verdiniz” diyerek Karamanlı akademisyene teşekkür etti ve “Bağışladığınız kitaplar için ayrıca teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Hulusi Güngör “Karaman’da rektörümüzle buluşmaktan mutluyum, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde sizleri görmek büyük bir bahtiyarlık. Yunus’un şehrinde güzel hizmetler yaptığınızı duyuyordum; geldim, gördüm. Karaman’a hizmetinizden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın da hazır bulunduğu toplantıda Güngör ayrıca, Yunus Emre’nin Karamanlı olduğunu gösteren belgeleri de üniversiteye hediye ettiğini belirtti ve Edebiyat Fakültesi öğretim elemanlarının bu konuyla ilgilenmelerini istedi.

Prof. Dr. Güngör’ün üniversiteye armağan ettiği kitaplar arasında Türk dili ve tarihine ilişkin araştırmalar, Karaman’a ve Yunus Emre’ye ilişkin belgeler, bibliyografya ve ansiklopediler, atlaslar, Türkçe, İngilizce, Almanca, İtalyanca ve Fransızca gramer kitapları, sözlükler, biyografiler, şiir, anı, roman, hikaye ve deneme kitaplarının yanı sıra güncel konularda kitaplar yer alıyor.