KMÜ’DE PROJE YAZMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Karaman Gençlik Kulübü Derneği ile KMÜ Gençlik Kulübü Öğrenci Topluluğu tarafından ‘proje yazma’ eğitimi düzenlendi.

Öğrencilerin eğlenerek öğrendiği eğitimde Karaman Gençlik Kulübü Derneği Proje Koordinatörü Ayşe Yağmur Süzer, proje nedir ve nasıl yazılır konularında öğrencilere bilgi verdi.

Süzer, yaygın öğretim teknikleri ile proje yazma ve proje döngüsü eğitiminde “Projenin iyi olması için öncelikle ekibin iyi olması gerekir. Faaliyetler bütününün amaca yönelik olarak koordineli bir biçimde ekip halinde yürütülmesi projeyi başarıya ulaştıracaktır.” dedi.

Süzer’in açıklamalarının ardından öğrencilerin birbirlerini tanımaları için görev dağılımı yapılarak 'proje için ekip ruhu' oluşturuldu. Gruplar içerisinde proje konuları belirlenerek amaç ve hedefler doğrultusunda problem çözmeye yönelik tavsiyeler ortaya atıldı. Gruplar fikir alışverişleri sonucunda ortaya çıkardıkları somut veriler doğrultusunda proje oluşturdu. Evrensel ve bölgesel etkinin önemine vurgu yapan öğrenciler bir yandan proje yazmayı öğrenirken bir yanda da eğlenceli saatler geçirdi.