ÜNİVERSİTEDE 2018

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 2018 yılında pekçok alanda önemli gelişmeler yaşayarak adından yine sıkça söz ettirdi.

Yeni Fakülteler ve Yeni Bölümler

Bir önceki yıl Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun kurulmasına şahit olan üniversite, 2018'de ise Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Enstitüsünün kuruluşunu gerçekleştirdi. Yine 2017'de 5 yeni uygulama ve araştırma merkezi açan üniversite, 2018'de 4 uygulama ve araştırma merkezi daha kazandı.

Eğitim-Öğretimde Atak

Üniversitede 2018'de de yeni bölüm ve programlara öğrenci alımları sürerken bir önceki yıla oranla öğrenci alınan yeni program sayısında dört kat artış sağlandı. Üniversitede 2017 yılında 3 yeni lisans, 3 önlisans ve 5 lisansüstü eğitim programı açılırken 2018'de üniversite eğitim-öğretimde atağa kalkarak 14 yeni lisans, 8 önlisans ve 23 lisansüstü program açarak bu alanda hızlı bir gelişme kaydetti.

Öğretim Üyesi Sayısı Arttı

Üniversitede 2017 yılı sonu itibariyle 180 öğretim üyesi ve toplam 581 akademik personel mevcutken 2018'de öğretim üyesi sayısında yüzde 37'lik artış yaşanarak toplam 247'ye, akademik personel sayısında da yüzde 8'lik artış gerçekleşerek 626 sayısına ulaşıldı. İdari personel sayısı da bir yılda 233'ten 386'ya yükselerek yüzde 66'lık bir artış sağlandı.

Yeni Stratejik Plan ve Kalite Yönetim Sistemi Belgesi

Üniversite 2018 yılında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi aldı. Ayrıca üniversitenin 2019-2023 Stratejik Planı yayımlanmasının yanı sıra Stratejik Planın uygulanmasına yönelik Eylem Planı Çalıştayı gerçekleştirildi.

Bilimsel Toplantılar

Üniversitede yıl boyunca dokuz farklı bilimsel toplantı düzenlendi. İlk olarak Ocak ayında gerçekleştirilen Basın Çalıştayı’nın ardından sırasıyla I. Uluslararası Orta Asya Sempozyumu, 1. Uluslararası Ermenek ve Çevresi Sempozyumu, ııı. KENTFOR, I. Uluslararası Matematik Çalışmaları ve Uygulamaları Konferansı, I. Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi, Sosyal Politikalar Açısından Kadın ve Aile Çalıştayı, 2019-2023 Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi. KMÜ, son olarak Aralık ayında gerçekleştirilen Yaz Kur'an Kurslarında Eğitimin Niteliği, Problemler ve Çözüm Önerileri Çalıştayı ile 2018 yılını tamamladı.

İşbirliği Protokolleri

KMÜ, akademik faaliyetlerinin yanı sıra şehirdeki paydaşları ile çok sayıda protokole imza attı. 2018 yılı boyunca 2’si Üniversite, 5’i Sanayi, 4’ü Milli Eğitim Bakanlığı, 6’sı diğer kurum ve kuruluşlar olmak üzere toplam 17 farklı protokol imzalandı.

Rektör Akgül'ün Mesajı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak 2018 yılını pekçok kurumsal hedefi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu içerisinde tamamladıklarını söyleyen Rektör Akgül, “Üniversitemiz açısından güzel gelişmelerin yaşandığı bir yılı geride bırakarak yepyeni bir yıla hep birlikte merhaba dedik. Yeni yılda da üniversitemiz adına canla başla çalışmaya devam ederek bütün akademik ve idari birimlerimizle birlikte hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz. 2019 yılının bütün personelimiz ve kurumumuz için daha faydalı ve daha verimli geçmesini temenni ediyorum.”